Yapımcı Savaş Uğurlu, Türkiye’nin en eski uygarlıklarından olan Anadolu Selçuklu kültürüne ait tasarımların Eylül ayında yapılacak olan London Fashion Week’te gösterileceğini belirterek, "Anadolu Selçuklu dönemine ait kültürleri dünya ile buluşturacağız" dedi.
ÖNCE KONYA SONRA LONDRA’DA
Medyadoktoru Yapım firması tarafından organizasyonu Konya’da gerçekleşecek olan ve 8 Nisan’da dünyanın birçok önemli ismini giydiren Zeynep Kartal tarafından tasarımları hazırlanacak olan Anadolu Selçuklu Defilesi, Eylül ayında dünyanın en büyük moda haftalarından biri olan London Fashion Week’te görücüye çıkacak.
Anadolu Selçuklu Defilesini tüm dünyaya anlatacaklarını belirten Yapımcı Savaş Uğurlu, "Kültürlerimiz çok eskiye dayanmasına rağmen uluslararası platformlarda tanıtımları iyi yapılamıyor. Konya gibi, Anadolu Selçuklu gibi önemli kültürlere sahip olmamız ve o kültürlerin içinde yer almamız bizler için büyük bir şans. Amacımız gerek Konya gerek Anadolu Selçuklu kültürünü uluslararası platformlarda anlatma duyurmak ve tanıtmak için çabalarımız devam edecek."
Türkiye’mizin gücünü keşfetmek adına ve ülkemizi yurt dışında daha geniş kitlelere duyurmak adına bu tür projelerin devam edeceğini anlatan Uğurlu, şunları söyledi: "Önemli bir kültürümüz olan Anadolu Selçuklu, dünyanın en önemli projelerinden birisi London Fashion Week’te Anadolu Selçuklu Defilesi ismiyle yer alacak"
LONDRA’DA KONYA RÜZGARI ESECEK
Eylül ayında yapılacak London Fashion Week’te yer alacak olan Anadolu Selçuklu Defilesi için 30 parça özel tasarımın defile ile tanıtılacağını belirten moda tasarımcısı Zeynep Kartal da, şunları söyledi: "Uluslararası alandaki tanıtım faaliyetleri bir ülkenin, dünyadaki görüntüsü, saygınlığı demektir. Medyadoktoru yapım ile sosyal sorumluluk bilincimiz doğrultusunda toplum yararına proje üretmeye karar verdik. Bu defilenin amacı kültürümüze katkıda bulunarak, Türkiye’yi dünyaya tanıtmak. Türkiye’nin tarihi mirasına dikkat çekmeyi hedefleyip tasarımların, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmasını sağlamak. Konya’mız yurt dışında yeteri kadar bilinmiyor. London Fashion Week’te Anadolu Selçuklu Defilesini yaparak, gerek dünyanın en önemli medya mensuplarına gerek alanında en iyi moda tasarımcılarına Konya’mızı, ülkemizi ve Anadolu Selçuklu kültürümüzü duyurmuş olacağız. Uluslararası platformlarda Anadolu Selçuklu Projesi dışında farklı ses getirecek projeler yapacağız."