Olay bugün öğle saatlerinde, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda meydana geldi. İstanbul’dan hayvanat bahçesine gezmeye gelen aile hayvanlara bakarken, 29 yaşındaki teyze Meryem Dereli, yeğeni Zeynep K.'yı omuzlarına alarak, fotoğraf çektirmek için çitlere doğru yanaştı.

KIZININ FERYATLARINI DUYUNCA YANINA KOŞTU

Meryem Dereli çitlerin önündeki tampon bölgeyi geçerken, çitlerin üzerinden bakan Zeynep'e kaplan saldırdı. Kaplanın pençe atması sonucu Zeynep göğsünden, teyzesi ile elinden yaralandı. Olay sırasında başka hayvanlara bakan Murat K. kızının feryatlarını duyarak hemen yanına koştu.

Zeynep K. ile teyzesi Meryem Dereli olay yerine gelen 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldıkları Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Zeynep ve teyzesinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.



ZEYNEP'İN VÜCUDUNDA 8 KESİK VAR

Zeynep'in ense, sırt ve kolunda 8 kesik meydana gelirken, teyzesinin elinde pençe izlerine rastlanıldığı öğrenildi. Hayvanat bahçesinin yetkilileri de hastaneye gelerek, yaralıların durumunu takip etti. Teyze Meryem Dereli hastanedeki tedavisinin ardından, ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, Zeynep’in ise tedavisi sürüyor.

BABA: DAHA FAZLA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINABİLİRDİ

Murat K. daha fazla güvenlik önlemi alınabileceğini savunarak, "Daha fazla güvenlik önlemi alınabilirdi. Çünkü çocuklar bilemez güvenlik duvarını. Daha feci bir olayla da karşılaşabilirdik. Hayvanat bahçesi yönetiminin bu konuda daha dikkatli olması gerek. Önlem alınmazsa ileride başkaları da zarar görebilir" dedi.

HAYVANAT BAHÇESİ YETKİLİSİ: ÇOCUĞUN FOTOĞRAFINI ÇEKMEK İSTERKEN MAALESEF

Konuyla ilgili açıklama yapan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz, "Bugün istemediğimiz bir olay başımıza geldi. Bu konudan üzgünüz. Maalesef anne ve babaların dikkatsizliği yüzünden gerçekleşen bir olay. Çocuğun fotoğrafını çekmek için güvenlik bariyerinin diğer tarafına koyuyorlar. Çocuğun o anda kaplan ile teması oluyor. Neyse ki küçük yaralanmalar ile olayı atlattık. Biz standartlar ölçüsünde yapmıştık o bölgeyi ama artık daha geniş önlemler alacağız. Daha yüksek yaptığımız zaman da şikayet oluyor. Bundan sonra güvenlik önlemleri için standartların üzerine çıkacağız" dedi.

'O BARİYERİ GEÇMESİNLER DİYE LEVHAMIZ VAR'
Hayvanat bahçesinde tehlikeli hayvanların önünde ikinci bir bariyer olduğunu ifade eden Yücel Yılmaz, "Bu bariyer 1 metre yüksekliğinde. O bariyeri geçmesinler diye levhalarımız var" diye konuştu.