Büyük depremde Kos'ta yaşamını yitiren iki kişiden biri olan Sinan Kurtoğlu'nun ailesi, evlatlarının cenazesini almak için Yunan adasına ulaştı.

"Yeğenimle birlikte üç kişi buraya tatile geldiler. Çok yakın arkadaştılar. Üç gün önce, 19 Temmuz doğum günüydü. Birinin kolu, birinin bacağı kırıldı. Keşke benimkinin de sadece kolu bacağı kırılsaydı" diye konuştu.

Anadolu Ajansı'na konuşan Kurtoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Yıllar boyu bir evlat yetiştiriyorsunuz vatana millete hayırlı olması için. Hiç hakkında kötü bir şey duymadım. Bu kadar sevildiği için demek ki biz çok saygın bir evlat yetiştirmişiz. Hiç istemediğimiz halde arkadaşlarının hepsi İzmir'den geldiler. Hepsi otellerde kalıyorlar. Buradan dönüşü bekliyorlar. İzmir Belediye Başkanı, İzmir Valisi bile cenazenin gelişini bekliyorlar. Biz de cenazemizi bir an önce teslim alıp, dönmek istiyoruz."

Yaralanan kuzeni: Yer havaya kalktı, üstümüze beton parçaları yağdı

Deprem sırasında Kurtoğlu'nun yanında olan kuzeni Selim Çaydamlı ise, korku dolu dakikaları anlattı. Şehir merkezinde gezdikleri sırada bir gürültü koptuğunu belirten Çaydamlı, şu ifadeleri 

Yer havaya kalktı, biz de yere düştük. Üzerimize tuğlalar, bina parçaları yağmaya başladı. Başımdan yaralandım, acının şiddetiyle geçici bilinç kaybı yaşadım. Ertesi gün uyandığımda hastanedeydim. Başıma dokuz dikiş atıldı, vücudumun bazı bölümlerinde ezilmeler var. Teyzemin oğlunun başına duvar parçaları isabet etti. Kuzenim Sinan Kurtoğlu'nun öldüğünü 6-7 saat sonra tedavi gördüğüm hastanede öğrendim. Bölge çok karışıktı, hiçbir şey öğrenme fırsatım olmadı. Ben de yarı baygın şekilde yatıyordum."

39 yaşındaki Sinan Kurtoğlu, İzmir Karşıyaka'da bir kafeyi işletiyordu.

Kaynak.Milliyet