İzmir’in Bayraklı ilçesinde, Türkiye’de ilk olan ve bu yıl 13. kez gerçekleştirilen ’en temiz sokak’ yarışmasında coşku doruğa çıktı.
2009 yılında kurulan Bayraklı Belediyesi, ilçede başlattığı ’en temiz sokak’ yarışmasını sürdürüyor. Bu yıl 13.’sü gerçekleştirilen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar ve davetliler, Tepecik Senfoni Orkestrası’nın söylediği şarkılara eşlik etti. Yarışmada bu yıl Tepekule Mahallesi’ndeki 2073, 2074 ve 2075. sokaklar en temiz sokaklar seçildi. Bu sokakta oturan 40 aileden 20’sine ise kurayla çeyrek altın hediye edildi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın ismini okuduğu bazı tahliller ise, çalan müziğin ritmine ayak uydurarak sahneye oynayarak geldi. Başkan Karabağ da neşeli vatandaşların sevincine ortak olarak oyunlara eşlik etti.
Törende konuşan Başkan Karabağ, yarışmayla temizliğe özendirmek istediklerini ifade ederek, "Sizin, bizim dağıttığımız küçük altınlara ihtiyacınız yok ama temizliği özendirmek istiyoruz. Sokakları temizliyoruz, sonra da kirletiyoruz. Bunu da önlemek için teşvik olsun diye yarışma yaptık. 40 hane belirledik, bunlardan 20’sine altın hediye edeceğiz. Şimdi bunları kurayla belirleyeceğiz" dedi.