Önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Futbol Liginde (BAL) Yozgat’ı temsil edecek olan Yozgatspor1959 FK’nin yapılacak olan genel kurul toplantısı yeterli sayının oluşmaması üzerine pazartesi günü saat 17.00’a ertelendi.
Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda Genel Kurul Toplantısı yapılması için yağmur altında yeterli sayının toplanmasını bekleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve bazı taraftarlar, genel kurul için yeterli sayının toplanmaması üzerine genel kuru pazartesi günü saat 17.00’da yapılması kararlaştırıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgatspor 1959 FK’nin genel kurulunu cumartesi saat 16.30’da Cumhuriyet Meydanında yapılacağını duyurduklarını belirterek, hava muhalefeti ve yeterli sayının oluşmaması sebebiyle genel kurulun pazartesi günü saat 17.00’da yine Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması için ertelendiğini söyledi.
Yozgatspor 1959 FK’nin genel kurulunu ısrarla Cumhuriyet Meydanı’nda yapmayı istediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Arslan, “Yağış sebebiyle çoğunluk sağlanamadığı için bugün yapamadık. Pazartesi yapacağız. Israrla alanda yapmak istiyorum. Yozgatspor’un sahibi ne kadar taraftarı ne kadar görmek istiyorum. Ben bunu biliyorum ama kimsenin söyleyecek bir sözü kalmasın. Biz yine bunu alanda yapacağız. El mi yaman, bey mi yaman göreceğiz” dedi.
Yozgatspor 1959 Futbol Kulübü’nün tertemiz bir kulüp olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Arslan, “Bu kulübü herkes alabilir benim kulüp yönetme gibi bir derdim yok. Benim Yozgat’a tertemiz bir kulüp armağan etme isteğim vardı, bunu da yaptım. Bugün burada gördüğüm tablo benim için sürpriz değil, Yozgat bu kadar zaten. Ama yarın bir başarı durumda yada başarısız durumda birileri başarıdan nemalanmak isterse birileri başarısızlık neticesinde bana bir şeyler söylemek isterse ben bugünü hatırlatırım ve söylemem gerekeni de söylerim. Basın olarak birisi Yozgatspor ile ilgili size ahkam keserse o adamı hiç dinlemeyin. Söyleyecek sözü olan adam gelsin bugün konuşsun. Burası Yozgat’ın meydanı göbeğinden atan söyleyecek sözü olan bugün burada konuşacak. Bugün buraya gelmeyen adam, pazartesi günü buraya gelmeyen adam, bundan sonra Yozgatspor ile ilgili konuşmasın basın olarak sizlerde konuşturmayın” diye konuştu.
Yozgatspor 1959’un hedefinin 3. lig olduğunu vurgulayan Başkan Arslan, “Yozgatspor Allahın izniyle 3. lig hedefiyle oynayacak ve 3. Lige çıkacak. Takımın 3. Lige çıktıktan sonra da daha sonraki hedefleri de olacak” şeklinde konuştu.