Coşkun YAMAN / BALIKESİR, ()- PTT 1'nci Ligi'nde 15'inci haftanın kapanış maçında 5 eksikle gittiği deplasmanda şampiyon adaylarından Samsunspor'u 2-0 yenen Balıkesirspor, 3 haftalık galibiyet hasretine son verip yarışta umut tazeledi.
Sakatlıkları devam eden Yiğitcan, Dilaver ve Abdülhamit ile sarı kart cezalısı Yiğit Gökoğlan ve Sankoh'un forma giymediği karşılaşmada Kerim Avcı ve Muğdat Çelik'in golleriyle bu sezon 4'üncü galibiyetine imza atan kırmızı beyazlı ekip 21 puanla 10'uncu sıraya tırmanıp alt grupla bağlarını koparırken, Play-Off hatıyla puan farkını da 2'ye indirdi.
Kırmızı beyazlı ekibin başında çıktığı 3 lig ve 1 kupa maçında galibiyet yüzü görmeyen teknik direktör Fikret Yılmaz, Samsun'da 3 puanla tanışmanın sevincini yaşadı. Altınordu, Adana Demirspor ve Karşıyaka maçlarında iyi oynadıklarını, ancak kaçan goller yüzünden kazanamadıklarını belirten Fikret Yılmaz, "Balıkesirspor'un hedefi her zaman lider olmak, iddialı olmaktır. Ligde henüz kopma yaşanmadı. Şu takım şampiyonluk için oynuyor, şu takım küme düşmemek için mücadele ediyor, diyemeyiz. Liderle aramızda sadece 6 puan var. Biz de zirve için iddialıyız" dedi.
MÜTHİŞ İKİLİ
Samsunspor, deplasmanında attıkları gollerle galibiyete damgasını vuran Kerim Avcı ile Muğdat Çelik, Hollandalı santrfor Zeefuik'le birlikte takımın skor yükünü sırtlıyor. Toplamda 8 gole ulaşan ikili, Balıkesirspor'da bu sezon rakip filelere gönderdiği toplam16 golün yüzde 50'sine imza atmış oldu.
Sezon başında Kayseri Erciyesspor'dan transfer edilen Kerim, Samsun'da 4'üncü gol sevincini yaşarken, Muğdat'ın galibiyeti sigortalayan golüne de asist yaptı. Kerim gibi gol sayısını 4'e çıkaran Muğdat'ın bir kafa şutunu da savunma çizgiden çıkardı.