KIZILAY, evlerinin yanışını ağlayarak izleyen Yusuf ve kardeşi Muhammet Galeri'nin dramı üzerine yardım severlerin el uzattığı aileye bir kamyon ev eşyası gönderdi.
Doğubayazıt'a bağlı Yenimahalle Orkide Sokak'ta Ramazan Geleri'ye ait tek katlı evde 19 Şubat günü elektrik kontağından çıkan yangını fark eden anne Nazile Geleri, 3 çocuğunu alarak dışarı çıktı. İtfaiyenin çabaları ile yangın söndürülürken çocuklar korku dolu anları gözyaşları arasında izlemeye başladı. 10 yaşındaki Yusuf'un kendisi gibi ağlayan 8 yaşındaki kardeşi Muhammet'in bir eliyle gözlerini kapatması muhabiri tarafından görüntülendi. Haber ve görüntülerin gazete ve televizyonlarda yayınlanmasıyla Türkiye'nin değişik yörelerinden yardımseverler, darda kalan aileye yardım elini uzattı.
Adının açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, 5 nüfuslu Geleri ailesine yeni bir ev yapılması için çalışma başlattı. Yangının çıktığı ilk günden itibaren aile ile iletişim kuran Türk Kızılay'ı Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezi, bir kamyon halıdan buzdolabına ev eşyası ve yiyeceği aileye ulaştırdı. Türk Kızılay'ı Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezinden Fatih Kokcan, şöyle dedi:
"Olayı duyduğumuz ilk günden itibaren ailenin yanında olduk. Doğubayazıt Kaymakamlığı ve aile reisi Ramazan Galeri ile görüştük. Evin ihtiyaçlarını öğrendik ve bunun sonucunda çalışmalara başladık. Ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli malzemeleri hazırladık ve aileye teslim ettik. Yusuf'u ve ailesini umarım budan sonra yeni bir acı yaşamaz. Türk Kızılay'ı olarak bölgemizde yaşanan tüm afetleri yakından takip etmekteyiz. 1868 yılında kurulan Türk Kızılay'ı gözyaşlarını dindirmeye bundan sonra da devam edecektir."

FOTOĞRAFLI