Zahit Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Zeki Akbulut, Girişimci Alüminyum Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (GALSİAD) başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Türkiye’deki alüminyum sanayicileri ve iş adamlarını tek çatı altında toplayan GALSİAD’ın, dernek üyeleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Grand Cevahir Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 2017 Yılı Olağan Genel Kurulu sonunda oy çokluğuyla seçilen yeni yönetim kurulu görev bölümü yaptı.

İki listenin yarıştığı kongrede divan üyeliği de yapan Zahit Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Zeki Akbulut, seçim sonrası gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Yönetim kurulu başkanlığını Celalettin Kırboz’un üstlendiği GALSİAD yönetiminde; Zafer Topal, Kerem Yılmaz ve Murat Çığlı, Zeki Akbulut ile birlikte başkan yardımcısı, Ali Bakaner icra kurulu başkanı, Ayhan Yerekaban ve Mehmet M. Akkurt icra kurulu üyesi, Mehmet Dişikara genel sekreter, Gökhan Çokyaşar muhasip üye, K. Cenk Arslan, Mehmet Öncel ve Hamdi Yavuz da yönetim kurulu üyesi olarak yer aldı.

“Sektör için faydalı işler yapacağımıza inanıyorum”

GALSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Zahit Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Zeki Akbulut, GALSİAD’ın, sektör temsilcilerinin hem mesleki hem de ekonomik yönden gelişimlerine katkı sunmak amacıyla kurulmuş bir dernek olduğunu belirtti.

GALSİAD’ın, sektörün teknolojik ve bilimsel anlamda çalışabilmesi için gerekli laboratuvar ve benzeri Ar-Ge sistemleri kurarak faydalı olmak, üyelere ve sektör mensuplarına danışmanlık hizmeti vermek, yerli imalatın iç ve dış pazarlaması hakkında araştırmalar yapıp bu bilgileri üyelerle paylaşmak gibi amaçları da bulunduğunu ifade eden Akbulut, “GALSİAD Başkan Yardımcılığı çok önemli bir görev. Bu onurlu görevin bizlere yüklediği sorumluluğun da farkındayım. Yönetim kurulumuz ile birlikte bu görevi layıkıyla yerine getirerek, sektör için çok faydalı işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.