Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan gazetecilerle ‘Arabaşı’ etkinliğinde bir araya geldi.
Beyşehir Belediyesi’ne ait Taşköprü Aile Çay Bahçesi Sosyal Tesisleri’nde Beyşehir’de görev yapan basın mensuplarını bir araya getiren Özaltun, gazetecilerin gününü kutladı.
“10 Ocak’a sadece gazeteciler günü demek doğru olur mu bilmiyorum, ama günümüzde buna radyo, televizyon, internet gazeteciliğinin de dahil olmasıyla genel bir medya grubu olarak mesleği tarif edebiliriz” diye konuşan Özaltun, her yıl 10 Ocak’ta gazetecilerle bir araya gelmeyi bundan böyle geleneksel hale getireceklerini söyledi. Gazeteciliğin ve televizyonculuğun ne kadar zorlu bir meslek olduğunu çok iyi bildiklerini aktaran Özaltun, habercilerin nerede bir olay varsa kendi can güvenliğini bile risk ederek orada olduğunu, kamuoyunu doğru bilgilendirme haber verme adına cansiperane ve fedakarca gece gündüz ve mesai mevhumu gözetmeksizin çalıştığına vurgu yaptı. Başkan Özaltun, Beyşehir basınının Beyşehir Belediyesi’nin de yaptığı hizmet ve faaliyetleri sürekli olarak takip ederek özellikle son günlerde yapılan karla mücadele çalışmalarında kendileriyle birlikte yaşadıkları sıkıntılara da ortak olarak haber takibi yaptığını belirtti. Bölgede yaptıkları hizmetleri doğru bilgilerle kamuoyuna aktararak bilgilendiren gazetecilere bu anlamda teşekkür ettiklerini de dile getiren Özaltun, Beyşehir’de gazetecilik mesleğinin bugüne kadar Konya’nın taşra ilçelerinde de hep en ön sıralarda yer aldığını söyledi. Bundan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Özaltun, Beyşehirli gazetecilerin ilçenin tanıtımına, adının duyurulmasına önemli katkılar sağladığını bölgeden ses getirecek haberlere imza attığını dile getirdi. Özaltun, Beyşehir’de gazetecilik mesleğinin daha iyi noktalara geleceğine inandığını da belirtirken, daha iyi teknik imkan ve donanımlarla gazetecilik mesleğinin icra edileceği günleri görmeyi arzu ettiklerini kaydetti.
Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar ise, 10 Ocak’ın neden her yıl gazeteciler günü olarak kutlandığının tarihçesinden söz etti. 10 Ocak’ın aynı zamanda basın bayramı olarak kutlandığını ve gazetecilere tanınan haklar açısından çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Yaşar, Beyşehir basınının da fedakarlık ve özveri mesleği olan gazeteciliği en iyi şekilde yaparak bölgenin sesi kulağı olmaya çalıştığını söyledi. Beyşehir basınının Konya ilçeleri arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu, ilçede başka pek çok ilçeye nasip olmayan 3 günlük gazete, bir yerel televizyon, 2 yerel radyonun bu mesleği icra ettiğinin altını çizen Yaşar, yerel dergi ve internet haberciliği ile de günümüzde Beyşehir basınının çok iyi noktalara geldiğini anlattı. Yaşar, ilçede görev yapan ulusal haber ajansı temsilcilerinin de bölgenin dışa açılan penceresi olduğunu ve ses getirecek haberlere imza attığını dile getirirken yörede görev yapan tüm meslektaşlarının basın bayramını kutladığını ifade etti.
Etkinliğe Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar, yerel gazete, televizyon ve radyo sahipleri ile çalışanları, ulusal haber ajansı ve ulusal gazete temsilcileri, köşe yazarları, Beyşehir Belediyesi’nin basın biriminde çalışan isimler katıldı.