Sözen, Mardin'de Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen güvenlik  korucuları bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, her zaman devletinin  yanında olduklarını söyledi.
  
Bayrağın dalgalanması ve ezanın susmaması için ellerinden gelen  gayreti her zaman gösterdiklerini aktaran Sözen, ülkenin zor ve zahmetli bir  süreçten geçtiğini belirtti.
 
Devletin bekası için bedel ödediklerini ve gerekirse ödemeye de devam  edeceklerini vurgulayan Sözen, "Hiçkimse bunu unutmasın. Biz güvenlik korucuları  bu bölgede var olduğumuz müddetçe ne bir karış toprağımızı kimse ile paylaşırız  ne bayrağımızı indiririz ne de ezanın susmasına izin veririz." ifadelerini  kullandı.
 
"Güvenlik korucuları Türkiye'nin hiçbir yerinde FETÖ'ye bulaşmadı"

 
Kobani bahanesiyle düzenlenen terör saldırıları, Gezi Parkı odaklı  olaylar ve 15 Temmuz darbe girişimi ile süren olaylara en güzel cevabın birlik  içinde verildiğini anımsatan Sözen, şöyle dedi:
 
Biz her şeyi beklerdik ama yıllarca dava arkadaşları dediğimiz,  komutanımız dediğimiz, TSK üniforması giydiği için saygı duyduğumuz, meğer hain  alçak ve kalleş teröristler, bizim yıllarca mücadele ettiğimiz dağdaki o  PKK'lılardan hiçbir farkı yok. Hatta onlarla aynı  amaca hizmet ettiklerini 15  Temmuz darbe girişiminde net olarak gördük. Teröristlere çevirmeleri gereken o  namluların ucunu kendi vatandaşına çevirdiler. Güvenlik korucuları Türkiye'nin  hiçbir yerinde FETÖ'ye bulaşmadı. Aksine onurlu, onlara karşı dimdik durdu.  Hiçbir yerde hiçbir korucumuz FETÖ ile ilişkilendirilmedi."
 
"Bunlar fakir fukaranın çocukları üzerinden siyaset yapıyorlar"
 
HDP'li milletvekilleri ve belediyelerin hiçbir faydasını  görmediklerini kaydeden Sözen, "Hiçbir şehit yakınına destek olduklarını ve işe  aldıklarını gördünüz mü? Bunlar, bizim paralarımızla elde ettikleri gelirleri  PKK'ya silah, ekmek, iş, aş olarak gönderdiklerini çok iyi biliyoruz." dedi.
 
Sözen şöyle devam etti:
 
" Sözde Kürt halkını savunan HDP milletvekillerinin siz gidip dağda  çocuğunun öldüğünü gördünüz mü? Sur, Cizre ve Nusaybin'de çukur siyaseti  yapılırken bunların çocuklarının o çukurların başında nöbet tutuğunu, öldüğünü  gördünüz mü?. Hayır. Bunlar fakir fukaranın çocukları üzerinden siyaset  yapıyorlar.  Onların çocuklarını dağa çukura gönderiyorlar. Sur'da bu olaylar  yaşanırken, sözde bizi temsil ettiğini söyleyen HDP milletvekilleri Diyarbakır'ın  lüks semtlerinde oturup, çocuklarını koleje gönderiyorlar. Buradan ilan ediyorum,  sizler Kürt halkının düşmanısınız, en büyük zararı Kürt halkına verdiniz."
 
Bütün terör örgütlerine birlik ve beraberlik içerisinde Osmanlı  tokadını indireceklerini vurgulayan Sözen, "Bu referandum, yüzyıl boyunca bizi bu  coğrafyadan silip atmaya çalışanlarla bu coğrafyada kalmaya çalışanların  mücadelesi olacaktır. Bu referandumda bizim güvenlik korucuları olarak safımız  bellidir. Dava arkadaşlarımızı şehit eden PKK, 15 Temmuz'da bu halkın üzerine  bombalar yağdıran hain FETÖ'cüler ile nasıl aynı safta olabiliriz." diye konuştu.
 
"Bin 800 şehit verdik"
 
Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı  Orhan Kandemir de 30 yılı aşkın süredir, terör örgütü PKK'ya karşı güvenlik  güçleri ile omuz omuza etkin bir mücadele yürüttüklerini söyledi.
 
Bu mücadelede bin 800 şehit verdiklerini anımsatan Kandemir, terör  örgütü PKK'nın insanlık dışı saldırılarının, onların son çırpınışı olduğunu  kaydetti.
  
Kandemir, halk oylamasında "Evet" oyu kullanacaklarını vurgulayarak,  "Güçlü bir Türkiye, ülkemizin refahı, devletimizin istikrarı ve bekası için  referandumda birlik olup 'evet' diyeceğiz." ifadesini kullandı.