Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) “3. Mezunlar Buluşması” Rektörlük Toplantı salonunda yapıldı. Gaziantep Üniversitesine yıllar sonra gelen mezun öğrencilerin, programın başında gösterilen Üniversite tanıtım filmini izlerken yaşadıkları gurur adeta gözlerinden okunuyordu. Mezun öğrenciler geçmişe ait bu görüntüler karşısında hatıraları tekrar yaşarken, oldukça duygulu anlar yaşandı.
Mezun öğrencilerin ve GAÜN’de akademisyenlik yapan öğretim üyelerinin gerek öğrencilik yıllarına ve gerekse mezuniyet sonrası kariyer hikâyelerinin de anlatıldığı mezunlar buluşması sonrasında, GAÜN Sporuim’da Gaziantep Üniversitesi halkoyunları ekibi tarafından sahnelenen halk oyunları gösterisi büyük beğeni kazandı. Seyirtepe Sosyal Tesislerinde öğle yemeği yiyen mezun öğrenciler daha sonra öğrenim gördükleri bölümleri yıllar sonra tekrar gezerek, yaşanmış hatıraların dile getirilmesiyle geçmişe yolculuk yaptı.
Mezunlar gününü geleneksel olarak devam ettirmek ve üniversitenin geleneksel bir parçası olması konusunda kararlılık sahibi olduklarını söyleyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, mezun öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Prof. Dr. Coşkun, “Gaziantep Üniversitesi artık eski, 40’ını devirmiş bir üniversite. 1973’te Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne bağlı Gaziantep kampüsü olarak daha sonra Mühendislik Bölümleriyle başlayıp diğer mühendislik bölümleriyle ve 1987 yılında Gaziantep Üniversitesi adıyla ayrı bir üniversite olarak yoluna devam etmiştir. Yüzük taşımış mühendislik olmuştur. Yeni açılan fakültelerimizle daha geniş bir üniversite olma yolunda ilerlemeye devam etmiş ve hem komşu illerdeki kampüsleriyle ki onların her biri üniversitenin çekirdeği olmuşlardır. Görev yaptığımız süre içerisinde hep ortaya koyduğumuz hedef kaliteli, büyük bir üniversite olmuştur” diye konuştu.
Uluslararasılaşma noktasında sadece Ortadoğu ülkeleri arasında değil Avrupa ülkelerinde Gaziantep Üniversitesi adından bahsettiren bir üniversite haline gelmiştir diyen Prof. Dr. Coşkun, “2 milyon kente yakışır, Ortadoğu’ya başkent olabilecek, Evliya Çelebi’nin Şehr-i Ayıntab-ı Cihan dediği bir şehirde kaliteli bir üniversite olma yolunda kararlılık ve azimle canhıraş bir çaba gösterdik. Büyüdük, öğrenci sayımız 10 binlerden 40 binlere geldi” diyerek, fakülte sayısının beşten 15’e çıktığını söyledi.
Prof. Dr. Coşkun, mezun bilgi sistemi hakkında bilgi vererek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Web sitemizi ve GAÜN Tv’yi zaman zaman tıklayın. Mezun bilgi sistemimiz var. Buraya kayıtlarımızı artırmaya ve haberleşmeye çalışalım. Bugün artık GAÜN önemli bir kimliktir. Türkiye’nin her tarafında bu kimliği rahatça göğsünüzde, yüreğinizde taşıyabilirsiniz. Bu kimliği daha da kadim hale getirmek mezunlarımızla sürekli iletişim içerisinde olmak üniversite geleneğinin çok önemli bir parçası olarak bizim için önemli. O itibarla mezun bilgi sistemimizi genişletelim. Mezunlarımızla daha iyi iletişim içerisinde olalım ve onlarla hiç olmazsa senede bir gün mezunlar buluşmasında birlikte olmak o coşkuyu yaşamak, anıları yad etmek istiyoruz. Katıldığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bir gün de olsa Gaziantep’te bu birlikteliği bu havayı teneffüs etmek üniversitemiz adına gurur ve mutluluktur.”
Mezunlar Buluşmasına; Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ve mezun öğrenciler katıldı.