Yozgat'ta geçen yıl ekim ayında 6 çocuk annesi eşi 28 yaşındaki Arzu Boztaş'ı av tüfeğiyle ateş ederek yaralayıp, iki bacağının kesilmesine neden olduğu iddiasıyla tutuklu olarak yargılanmasına başlanan 38 yaşındaki Ahmet Boztaş, "Karım beni aldatıyordu" diyerek kendisini savunmaya çalıştı.

7 EL ATEŞ EDEREK AĞIR YARALAMIŞTI

Yozgat'ın Taşköprü Mahallesi'nde 21 Ekim 2014 tarihinde, 6 çocuk annesi Arzu Boztaş, iddiaya göre 14 yıllık eşi Ahmet Boztaş tarafından av tüfeğiyle ateş edilerek yaralandı. 7 el ateş edilerek ağır yaralanan ve Ankara'da tedavi altına alınan Arzu Boztaş'ı yaralamaktan tutuklanan Ahmet Boztaş, Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya çıkmadan önce, Adliye Sarayı önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

"O ÇOCUK GELİNDİ"

Duruşmayı izlemek üzere Çağdaş Hukukçular Derneği Üyesi Avukat Evin Konuk ve Ceren Şimşek ile birlikte Yozgat'a gelen "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi 5 kadın, adliye sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Derneğin Ankara Temsilcisi Ayşen Kavas, kadın cinayetlerini durdurmak için mücadele verdiklerini belirterek, kocası tarafından otomatik av tüfeğiyle 7 el ateş edilerek yaralanıp, sakat kalan Arzu Boztaş'ın çocuk gelin olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"14 yaşında gelin olan Arzu, 15 yaşında anne oluyor. Tam 6 tane çocuk doğuruyor. Kocasından yıllarca şiddet görüyor. Koruması varken hiçbir şekilde kontrol edilmediği için kocası tekrar tehditlerle eve götürüyor. En sonunda kocası kuma getirmek istediği için Arzu boşanmak istiyor. Boşanmayı kabul etmeyen Arzu kocası tarafından pompalı tüfekle vurularak, kol ve bacaklarından yaralanarak Ankara'da tedavi altına alınmış, bugün her iki bacağı da kesilerek, kaybetmiştir."

"BİZ BİNALARIN DEĞİL, İNSANLARIN KORUNMASINI İSTİYORUZ"

Ayşen Kavas, emniyetin adliye önünde geniş güvenlik önlemi almasını da eleştirerek, "Biz buraya 7 kişi geldik ve burada şu anda 50'ye yakın polis var. Buradaki polisler binaları koruyor. Binaların yerine kadınlar korunmuş olsa, bu tür cinayetler yaşanmaz. Biz binaların değil, kadınların korunmasını istiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Yaklaşık 3 saat davam eden duruşmada iki tanık dinlendi. Zanlının yakını olan tanıklardan biri sinir krizi geçirince, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Duruşma sonrasında açıklamalarda bulunan Avukat Evin Konuk, Arzu Boztaş'ın halen Ankara GATA'da tedavisinin devam ettiğini, bu nedenle duruşmaya katılamadığını bildirdi.

AVUKAT: DAHA ÖNCEKİ İFADELERİNDE BUNLAR BULUNMUYORDU

Avukat Konuk, zanlının eşine sürekli şiddet uygulayıp, sonunda da 7 el ateş ederek yaralamak suretiyle iki ayağını tamamen kaybetmesine neden olduğuna vurgularken şunları söyledi:

"Daha önceki ifadelerinde farklı şeyler söyleyen zanlı, bu duruşmada eşinin kendisini aldattığını ileri sürerek savunmaya çalıştı. Daha önceden de bu tip savunmaları gördük. Mahkemeyi, 'eşim beni aldatıyordu, beni istemiyordu' gibi ifadelerle etkilemeye çalışmaktadır. Daha önceki ifadelerinde bunlar bulunmuyordu, yeni çıktı. Biz bu davanın takipçisiyiz, suçluların cezalandırılması konusunda gerekeni yapacağız."

Duruşma 2 Haziran 2015 tarihine ertelenirken, ikinci duruşmaya şiddet mağduru olan Arzu Boztaş'ın de Ankara'dan ambulansla getirilerek, katılacağı bildirildi.