MHP Malatya Milletvekili adayları, Dilek Mahallesi’ne çıkarma yaptı. MHP’li Av. Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında hem Dilek’in hem de Malatya’nın hak ettiği hizmetlere kavuşacağını kaydetti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayları 7 Haziran Genel Seçim çalışmaları kapsamında Dilek’e çıkarma yaptılar. MHP Malatya Milletvekili Adayı Av. Arif Yıldız, MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, ziyaretlere Dilek merkezindeki tüm esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek başladılar. Esnafların sıkıntılarını ve sorunlarını dinleyerek, Milliyetçi Hareket iktidarında başta Dilek olmak üzere Malatya geneline ve Türkiye’ye yapacakları hizmetleri anlattılar.
DİLEK ESNAFI: “BİRİLERİ TELEVİZYONLARDA MANGALDA KÜL BIRAKMIYOR”
Dilek esnaf ve vatandaşları, “Kayısı Malatya’da meteoroloji Elazığ’da” diye tepki göstererek, şunları söylediler:
“Malatya’da bir tane genel müdürlük, devlet kuruluşu var mı? Kuzey çevre yolu yıllardır yapıldı, yapılacak. Hiçbir gelişme yok. Çat Barajı ta Özal zamanından beri sulamaya girecek hiçbir şey yoktur. Bu sefer sizlere oy vereceğiz ki, sorunlarımıza çare bulasınız. Tarım olmazsa sanayi olur mu? Birileri televizyonlara çıkıyorlar, mangalda kül bırakmıyorlar. 13 yıldır iktidarda olanlar hani ne yaptılar. Dilek, Malatya’nın bir mahallesi. Gelir durumu sıfır. Kayısı yok, pancar, tütün de yok. Sümer ve tekel fabrikaları da gitti. Bir de diyorlar ki; ’Malatya’ya her şey yapıldı.’ Allah’tan korkun, Malatya’ya ne yapıldı? Ne verdiler? Adı da büyükşehir.”
MHP Malatya Milletvekili adayı Yıldız ise esnafın her şeyi çok iyi gördüğünü ve anlamlandırdığını belirterek, Milliyetçi Hareket Partisi iktidarıyla Malatya’ya yapılması gereken ve hak ettiği hizmetleri yapma sözü verdi.
“HİZMETLER ADALETLİ VE EŞİT ŞEKİLDE YAPILACAK”
MHP Malatya Milletvekili adayları daha sonra Dilek meydanında bulunan bir kahvede Dilekli vatandaş ve esnaflara Milliyetçi Hareket iktidarında hem Dilek’e hem Malatya’ya hem de Türkiye’ye yapacakları hizmetleri anlattılar. Yıldız, “Milliyetçi Hareket iktidarında hizmetler adaletli ve eşit bir şekilde yapılacak. Bugünkü Türkiye tablosu milli ve manevi değerlerimizin tahrip edildiği, terörün azdığı, bölücülüğün cesaret bulduğu, işsizlik ve yoksulluğun tırmandığı, yolsuzluk ve adaletsizliğin zirve yaptığı, eğitimin milliliğini kaybettiği, Türkiye’nin uluslararası camiada itibarsızlaştığı, vatandaşların borç yükü altında bunaldığı bir yıkım ve hezimet tablosu yaşamaktayız. MHP iktidarıyla Türk milletinin başlatacağı yeni bir medeniyet yürüyüşü; manevi iklimini Türk-İslam kaynaklarından, kültürel temellerini kadim değerlerimizden alacaktır” dedi.
“KAYISI HAK ETTİĞİ DEĞERE, MİLLİYETÇİ HAREKET İLE KAVUŞACAK”
MHP’nin gücünü mukaddesattan, inançlarından, ilkelerinden ve Türk milletinden aldığını, siyasette toplumsal merkezi hem inşa hem de temsil iddiasını taşıdığını belirten Yıldız, MHP’nin çatışmacı değil uzlaşmacı, ayrıştırıcı değil bütünleştirici, kavgacı değil barışçı, ötekileştirici değil kucaklayıcı, bölen değil birleştiren, kaostan değil huzurdan beslenen, Türkiye’yi ve Türk milletini geleceğe birlikte taşıma iradesini ortaya koyan bir siyaset diliyle bu iddiasını pekiştireceğini kaydetti. Milliyetçi Hareket’in, milli ve evrensel düzeydeki politikalarını bu temel ilke ve kabuller ekseninde şekillendirdiğini belirterek, ülkenin sorunlarını çözecek, uzunca bir süredir yaşanan “akıl tutulmasını” sona erdirecek, Türkiye’yi dünyada saygın, sözü dinlenir, kalkınmış bir ülke yapacak projelerle milletin huzuruna çıktığını anımsattı. Milliyetçi Hareket iktidarıyla başta kayısının hak ettiği değere ulaşacağını belirten Yıldız, hem Dilek’in hem de Malatya’nın da hak ettiği hizmetlere kavuşacağını sözlerine ekledi.