Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde (ŞÖNİM) şiddetin önlenmesi kapsamında, farkındalık oluşturmak, aileleri bilinçlendirmek amacıyla eğitimlerin verildiğini söyledi.

Coşkun, Fakıuşağı Mahallesi’nde hizmet veren ŞÖNİM’in faaliyetlerinin tanıtıldığı toplantıda, merkezde şiddetin önlenmesi, koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik çalışmalar yapıldığını ifade etti.

ŞÖNİM’de şiddet mağduru kişilere ve şiddet uygulayan, uygulama ihtimali bulunan kişilere yönelik hizmetler verildiğini dile getiren Coşkun, "Şiddete uğramış ya da şiddete uğrama riski bulunan kişilerin başvurabileceği, danışmanlık, rehberlik ve yönlendirme hizmetleriyle, ihtiyaç duydukları konularda güçlendirici ve destekleyici hizmetleri veren ve izleme çalışmalarını 7 gün 24 saat esasıyla yürüten merkezlerdir ancak merkezimiz şu anda sadece mesai saatleri içerisinde hizmet vermektedir” dedi.

Çalışmalar kapsamında ayrıca Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonunca eylem planı hakkında gündem oluşturulduğunu ve kararlar alındığını ifade eden Coşkun, "Eylem planının hazırlanması, uygulanması ve izlenmesi sürecinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele il Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonunun çalışmalarını teknik düzeyde desteklemek için komisyona bağlı kurum ve kuruluş personellerinden oluşan bir teknik kurul oluşturuldu. Merkezimizde bu yıl 61 kişiye psikososyal destek, 46 kişiye İŞKUR danışmalığı, 29 kişiye hukuk desteği verildi. 442 tedbir kararı takibi yapıldı, 438 kadın ve beraberindeki çocuklara barınma hizmeti sunuldu” şeklinde konuştu.