UŞAK Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan kaybolan yaklaşık 300 köpeğin akıbetinin halen belirlenemediğine dikkati çekip, sorumluların bir an önce cezalandırılmasını istedi.
Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir açıklama yapan Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, insanoğlunun daha önceden hayvanlardan korkarak yerleşim yerlerini dağlara ve kayalıklar arasına yaptıklarına dikketi çekip, "Daha sonra modernleştik. Daha doğrusu modernleşme adı altında insanlığımızı yitirdik. Artık, hayvanlar insanlardan korkar hale geldi. Artık korunması gereken canlılar onlar. Bu nedenle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak belirlendi. 4 Ekim'in hayvanları hatırlama konusunda bir getirisi var mı bilmiyorum. Çünkü sadece 4 Ekim'ler onları korumaya yetmiyor" diye konuştu.
Geçen 6 Ağustos'ta Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesinde 300'e yakın sokak köpeğinin bulunduğunu ve 50'sinin havasızlık nedeniyle telef olduğunu belirten Avcu, "Sonrasında sağ kalan köpeklerin yeniden aynı kamyona yüklenip Uşak'a gönderildiği söylendi. Ancak, köpekler Uşak'a getirilmemişti. Olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ancak, herhangi bir gelişme olmadı. 300 canımızı kaybettik halen daha sorumluları belirlenmedi. Uşaklı hayvanseverler olarak 4 Ekim'i 300 canımıza adıyor, sorumluların hukuk karşısında biran önce cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI