Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, () - 'TANRILARIN Arabaları' adlı kitabı ile dünya çapında büyük üne kavuşan İsviçre’li araştırmacı Yazar Erich Von Daniken, 38 kişilik heyetle birlikte Nevşehir Kalesi civarında ortaya çıkan dünyanın en büyük yeraltı şehrinde incelemelerde bulundu.
11 mahalleyi içerisine alan Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projeleri çalışmaları sırasında keşfedilen dünyanın en büyük yer altı şehrinin bulunduğu toplam 400 bin metrekarelik bir alanı kapsayan bölge, gerek yurt içerisinde, gerekse dünya çapında ilgi uyandırmayı sürdürüyor. İlk İnsan kültürleri ile ilgili yaptığı çalışmalar ve bu süreçte yazdığı ‘Tanrıların Arabaları’ isimli kitap ile tüm dünyada büyük yankı uyandıran İsviçreli araştırmacı yazar Erich von Daniken, aralarında akademisyen, danışman, teknisyen, işadamı, ressam ve çeşitli meslek gruplarına mensup 38 kişilik heyet ile birlikte bölgeye geldi.
YENİ KİTABINDA SÖZ EDECEK
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Nevşehir Valiliği’nin denetiminde ve Nevşehir Belediyesi’nin maddi desteği ile bölgede devam eden temizleme çalışmalarına ilişkin olarak yetkililerden bilgi alan yazar Erich von Daniken, diğer yeraltı şehirlerine göre oldukça farklı özelliklere sahip konumda gözlemlediği bu yeraltı şehrinin, Kapadokya turizmi açısından da vazgeçilmez bir ziyaret merkezine dönüşeceğine inandığını belirtti.
Daniken, hazırlık çalışmaları devam eden yeni kitabında Kapadokya bölgesinde keşfedilen Nevşehir Yeraltı Şehri’ni ayrıntıları ile okuyucularına aktaracağını ifade etti.
FOTOĞRAFLI