Kararlı Destek Misyonu Komutanı General John Nicholson, faaliyete geçirilen özel operasyon birliği için düzenlenen törende gerçekleştirdiği konuşmasında, “Afganistan Özel Güvenlik Birlikleri Ktah Khas ve Afgan komandoları hiç savaş kaybetmediler. Taliban ise Afgan komandoları karşısında hiçbir savaşı kazanmadı ve kazanamayacak” dedi.

Kararlı Destek Misyonu Komutanı General John Nicholson, Afganistan’a temasları sırasında Afgan Ulusal Ordusu Özel Harekat Komutanlığı’nı (ANASOC) ziyaret ederek, faaliyete geçirilen özel operasyon birliği için düzenlenen törende konuştu. Nicholson yaptığı konuşmada, “Bugün dünyada en önemli şey terörle mücadele ve başarısızlığın faturası ise düşünülemeyecek kadar yüksek. Sadece Afganistan ve Afgan halkının geleceği için değil tüm dünya için terörle olan savaşı kazanmalıyız. Afganistan’da başarısız olursak dünya çapında gerçekleştirilebilecek terör saldırılarını kendimiz davet etmiş oluruz. Eğer başarısız olsaydık, milyonlara ulaşan bir göç dalgası ortaya çıkardı. Eğer başarısız olsaydık, zaten ülkelere yayılmış olan cihatçıları küresel çapta cesaretlendirmiş olurduk" dedi.

Terör saldırılarının son zamanlarda Avrupa çevresinde gerçekleştiğini ve dualarının Barselona saldırısının kurbanlarıyla birlikte olduğunu söyleyen Nicholson, Afganistan’ın sadece kendi geleceği için savaşmadığını, insanlığın geleceği için savaştıklarını ve Kararlı Destek Misyonu’nun bu savaşta onların yanında bulunduğunu söyledi. Nicholson, “Afganistan Özel Güvenlik Birlikleri Ktah Khas ve Afgan komandoları hiç savaş kaybetmediler. Taliban ise Afgan komandoları karşısında hiçbir savaşı kazanmadı ve kazanamayacak. Bu yüzden kolordu, Ktah Khas ve Afgan komandoları bölgedeki en saygın ve en korkulan güç" diye konuştu.

“Bu tören Taliban için sonun başlangıcıdır”

Geçtiğimiz yıl Afgan komandolarının Kunduz, Lashkar Gah, Tarin Kowt ve Farah’ı başarılı bir şekilde savunduğunu ve DEAŞ’ı yıkıma uğrattıklarını söyleyen Nicholson, “Şu an biz burada otururken Afgan komandoları Taliban’ı bozguna uğratıyor. Bu komandolar savaş alanına geldiğinde düşmanın kaçmaktan veya ölmekten başka çaresi yoktur. Afgan komandoları ABD ve NATO desteğinden bağımsız olarak beş operasyonun dördüne bağımsız olarak katılıyor ve bugün itibariyle daha ölümcül olacaklar" dedi. Bu yüzden Afgan ordusundaki komandoların sayısını iki katına çıkardıklarını söyleyen Nicholson, “Hem kendi ülkeniz hem de bizim için kazanacaksınız. Bu yüzden bu tören Taliban için sonun başlangıcıdır” şeklinde konuştu.

Nicholson, “Afgan Ulusal Ordusu Özel Harekat Komutanlığı (ANASOC) tarafından desteklenen Afgan Ordusu’nun saldırı kabiliyeti ve önümüzde duran komandolar Afgan hükümeti ve uluslararası topluluk tarafından sonuna kadar desteklenecek ve bu Afganistan için yeni bir çağ açacak. Sizler bu bölgenin önde gelen savaş gücüsünüz. Bugün özel operasyon birliğini faaliyete geçirilmesiyle Afganistan’nın düşmanlarına son verildiğini kutluyoruz. ABD Kuvvetleri Komutanı olarak sizleri temin ederim ki bir bu savaşta sizlerin yanındayız ve sonuna kadar da yanınızda olacağız. Bugün burada olmaz bizim için bir onurdur” diyerek sözlerini tamamladı.