Kuşadası’nda arkadaşı tarafından av tüfeğiyle vurulması sonucu hayatını kaybeden Ekrem Sabırlı’nın öldürülmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan arkadaşı ve gece bekçisi Şenol Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Bilindiği gibi, önceki akşam evinden amatör olarak oltayla balık avlamak üzere ayrılan ve Bayraklıdede Mahallesi Kuştur mevkiine giden Ekrem Sabırlı (63), aynı bölgedeki bir tesiste gece bekçiliği yapan ve arkadaşı olan Şenol Ö. tarafından av tüfeğiyle sırtından vurulmuştu. Olay yerinde hayatını kaybeden Ekrem Sabırlı’nın cesedi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Şenol Ö. gözaltına alınmıştı.
- BİRLİKTE MANGAL YAPTIK, TÜFEĞİ KONTROL EDERKEN ATEŞ ALDI
Polis tarafından ifadesi alınan Şenol Ö., cinayetin kaza olduğunu ve tüfeğe doldur boşalt yaptığı sırada Ekrem Sabırlı’yı kazayla vurduğunu ileri sürmüştü. Adliyeye sevk edilen Şenol Ö. mahkemede verdiği ifadede ise “ Ekrem Sabırlı tanıdığım ve görüştüm biri. Olta ile balık avlanmayı çok seviyordu. Olay akşamı da avlanmak için Kuştur bölgesine geldi ve çalıştığım iş yerine uğradı. Beraber mangal yaptık, yemek yedik. Daha sonra gece bekçiliğinde kullandığım tüfeği bakmak istedi. Tüfeği kontrol ediyordum, birden ateş aldı. Sırtından vuruldu. Daha sonra ailesi aradı, (Babamız hala eve dönmedi ) diye. Bende ailesine durumu ve yaşanan kazayı anlattım. Sonra polis geldi “ dedi.