Bursa’da öğle namazının ardından Ulucami’de toplanan kadınlar, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Bursa’da yaklaşık 100 kadın sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberleşerek öğle namazının ardından Ulucami’de buluştu. Cami çıkışında bazı erkeklerde kadınlara destek vererek, gıyabi cenaze namazına katıldı. Engelli kişilerinde protestoya katıldığı görülürken, namazın ardından genç kız için dua okundu. Namazın ardından grup adına açıklama yapan Fatma Çiftçi, “Biz kadınlar, gece geç vakit taksiye bindiysek taksiciden, bir minibüsün son yolcusuysak minibüs şoföründen, tenha bir yolda bir adamla karşılaştıysak o adamdan, arkamızdan gelen ayak sesinden tedirgin oluyoruz. Bu son Özgecen olayı da artık ailelerin çocuklarını okumak için okullara göndermesine mani olacaktır. Yani diri diri toprağa gömecek kadınlar. Ben gerçekten çok içten gelerek erkek kardeşlerimden bu mücadeleyi sadece kız kardeşlerine bırakmamalarını, bize yardımcı olmalarını istiyorum. Kadın hakkı diyen her kadını feministlikle suçlayıp bir kenara atarak bizi etkisiz hale getiriyorlar. Oysa erkek zihniyetini inşa eden söylemlerle başlasalar, kadına yönelik cinsel söylemlere engel olsalar belki de yeni bir erkek zihni inşa olur ve biz bu saldırılardan kurtuluruz” dedi.
Engelli kadın Canan Elmastaş ise “Ben yıllar önce tacize uğrayan bir engelli bir kişi olarak, kadınların daha fazla bu tür işkencelere maruz kalmasını istemiyorum. Bir Özgecan daha kaybetmek istemiyoruz. Lütfen hem hükümetimiz hem de toplum biraz daha duyarlı olsun. Cezalar biraz daha caydırıcı olursa bu suç oranları biraz daha düşecektir” şeklinde konuştu.