Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri sandık başına giderek sınıf temsilcileri ve okul öğrenci meclis başkanlarını seçti.

Heyecanlı geçen seçim sonucunda 26 adayın yarıştığı, 588 öğrencinin oy kullandığı seçimde sandıktan 76 oy alan 6. Sınıf öğrencisi İsmet Cem Kasımoğlu başkan olarak çıktı. 2017-2018 Eğitim öğretim yılı içerisinde okul öğrenci meclisinin daha yoğun çalışarak sosyal sorumluluk projeleri üreteceği de açıklandı.

Sandık başına gittiler

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Meclis Başkanlığı seçimleri büyük bir çekişme içerisinde geçerken sandıktan en fazla oyu alan 6. Sınıf öğrencisi İsmet Cem Kasımoğlu başkanı seçildi. Gerçekleştirilen seçim hakkında bilgi veren GKV Ortaokulu Psikolojik Danışmanı Nevra Erserim, "2017-2018 eğitim öğretim yılında görev yapacak okul öğrenci meclisimizi ve başkanımızı düzenlenen seçimle belirledik. Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanan okul meclis başkanlığı seçimi, okul seçim kurulu tarafından hazırlanan takvim çerçevesinde gerçekleştirildi. Yapılan seçimde 27 aday yarıştı. 588 öğrencinin oy kullandığı başkanlık seçiminde 6. Sınıf öğrencisi İsmet Cem Kasımoğlu 76 oylar alarak 2017-2018 Eğitim öğretim yılı için Okul meclis başkanı seçildi” dedi.

Çevreye duyarlı projeler

Heyecanlı bir seçim sonucu başkanlık koltuğuna oturan GKV Özel Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi İsmet Cem Kasımoğlu seçim kampanyasında verdiği bütün sözleri tutacağını söyleyerek, okul meclisinin 2017-2018 eğitim öğretim yılında verimli çalışabilmesi için elinden gelenleri yapacağını ifade etti. Çiçeği burnunda Başkan İsmet Cem Kasımoğlu’nun seçim vaatleri arasında sosyal sorumluluk projelerinin arttırılması ve topluma yararlı çalışmaların yürütülmesinin yanı sıra sosyal etkinliklere yüksek katılım sağlanması ve daha fazla sosyal etkinlik gerçekleştirme gibi önemli projeler bulunuyor.