Denizli’de hurdacı esnafının her yıl geleneksel olarak düzenlediği hayır yemeğine katılan AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, “Hurdacılarımız Türkiye’nin ciddi anlamdaki gözle görülmeyen kayıplarını değer haline getirmesini sağlıyor” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Hurdacılar Sitesi’nde düzenlenen hayır yemeğine katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi karşılanan Milletvekili Yüksel atıkların çevresel etkisini azaltma ve milli gelire katkı sağlama anlamında hurdacı esnafının emeğinin yadsınamaz olduğuna dikkat çekti. Atıkların geri dönüşümünün sağlanmasıyla ciddi bir milli servetin, milli sermayenin kazanıldığı ve artı değer haline getirildiği dile getiren Yüksel, "Derneğimizin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği hayır yemeği, esnafın buluşma yeri oluyor. Bizler de her yıl bu yemeğe katılıyoruz" diye konuştu.
Uzun yıllar hurdacılar horlanan bir meslek gibi görüldüğünü de sözlerine ekleyen Yüksel, "Aslında şu anda daha iyi anlaşılıyor ki, Türkiye’de de dünya ülkelerinde de, hurdanın geri dönüşümü, atıkların geri dönüşümü iyi değerlendirildiği zaman, ciddi bir milli servetin milli sermayenin kazanıldığı artı değer haline getiriliyor. Bu anlamda artık geri dönüşümün ne olduğunun tüketicilerimize çok iyi anlatmalıyız. Atıklar için ayrı ayrı torbalar veriliyor. Ayrıştırma evlerde yapıldığı takdirde milli gelire katkımız oluyor" dedi.
Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu Genel Başkan Vekili İmdat Aday ise Yüksel’in etkinliğe katılmasının kendileri son derece mutlu ettiğini dile getirdi. Hurdacılar sitesinin kurulması aşamasında Yüksel’in ve dönemin belediye başkanı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin büyük katkıları olduğunu belirten Aday, "Bu sitenin oluşturulmasında Mehmet Yüksel kardeşimizin emeği çok fazla. Bakanımız Nihat Zeybekci’nin emeği çok fazla. Bizim burada var olmamızda ki katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Aday, sitede 125 işyeri bulunduğu ve hep birlikte çevreye ve ekonomiye katkı koymaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.