Akın Öztürk'ün damadı, eski filo komutanı Hakan  Karakuş'un, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ana merkezi  Akıncı Üssü'nde 15 Temmuz 2016 öncesi sorgu odalarını ve üsteki bazı odaları  temizlettirdiği belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının darbe girişimi sırasında Akıncı Hava  Üssü'ndeki olaylara ilişkin iddianamesindeki tanık ve şüpheli ifadeleriyle  darbecilerin derdest ettikleri komutanlar için üste hazırlık yaptıkları  belirlendi.

Şüphelilerinden eski Yüksek Askeri Şura Üyesi Akın Öztürk'ün damadı  eski filo komutanı Hakan Karakuş'un, kalkışmadan bir gün önce Akıncı Üssü'ndeki  sorgu odalarını ve bazı odaları temizlettirdiği, bazı odaları alıkoyulan  komutanların tutulması amacıyla boşalttırdığı ortaya çıktı. İddianameye göre,  Karakuş'un boşalttırdığı bu odalarda, Genelkurmay Karargahı ve değişik yerlerden  rehin alınarak Akıncı'ya getirilen isimler tutuldu.

Akıncı Üssü'ndeki 141. Filo Komutanlığının koridor kamera  görüntülerine, kursiyer pilotların bazı odalardaki eşyaları başka odalara  taşıdıkları yansıdı. Tanık ve bazı şüphelilerin ifadelerinde, bu faaliyetlerin,  darbeden bir gün önce Karakuş'un emriyle derdest edilecek komutanların  yerleştirilmesi için yapıldığı tespit edildi.

Darbecilerin alıkoydukları kişileri sorgulamak üzere üssün bir  bölümünde "sorgu odası" hazırladıkları da görüntülere yansımıştı. Bu sorgu  odalarının da darbe öncesi temizlettirildiği belirlendi. İfadesi alınan tanıklar  Cami Taş ve Hamit Açık, şüphelilerden TBMM'yi bombalayan pilot Hüseyin Türk'ün,  kendilerini, 141. Filo'nun 50 metre ilerisinde bulunan sığınak tarzı bir yere  götürerek, girişte "sorgu odası" yazan yerin temizliğini yaptırdığını, daha  sonra darbeci Binbaşı Mehmet Fatih Çavur'un gelip kontrol ederek, Hakan Karakuş  ile bu odaları gezdiklerini belirtti.

Şüphelilerden Ahmet Tosun ifadesinde, 141. Filo'da, Hakan Karakuş'un  emri doğrultusunda bazı odaların eşyalarının kursiyer teğmenler ve  üsteğmenler tarafından boşaltıldığını, alıkonulanların bu odalarda tutulacağını  kaydetti.

Şüpheli Mustafa Mete Kaygusuz da Karakuş'un kendisine, üsse bazı  şahısların tutuklu olarak geleceğini, bunların kendisi tarafından "misafir"  edilecekleri yerlere götürüleceğini söylediğini ifade etti. Kaygusuz, saat  20.45 sularında ilk "misafirlerin" gelmeye başladığını, ilk olarak Genelkurmay  Personel Başkan Yardımcısının elleri bağlı vaziyette geldiğini, sonrasında  Korgeneral Fikri Özbilgin'in elleri bağsız getirildiğini anlattı.

Bir süre sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın  getirildiğini duyduğunu ancak görmediğini söyleyen Kaygusuz, ardından elleri  bağsız şekilde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin, Hava  Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın yine elleri bağsız şekilde  geldiğini belirtti. Şüpheli Kaygusuz, gelen komutanları kendisine önceden  bildirilen odalara götürdüğünü söyledi.

Kaynak:Milliyet