AK Parti Samsun Milletvekili adayı Kamuran Özden, "Bugüne kadar yaptıklarımız bundan sonrada yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.
Özden, seçim çalışmalarına 19 Mayıs ve Bafra İlçelerinde sürdürdü. 19 Mayıs ilçesinde yağmur altında çiçekle karşılanan Özden, ilçe seçim koordinasyon merkezinde partililerle hatıra fotoğrafı çektirip sohbet etti. Türkiye’de dünya standartlarında bir sağlık hizmeti verildiğini söyledi. CHP’yi eleştiren Özden, "Asgari ücreti bin 500 lira yapacağız’ ve ’emekliye yılda çift ikramiye vereceğiz söylemleri sadece milletin kafasını karıştırmak için söylenmiş şeylerdir. 2011 seçimlerinde CHP, mazot, ’1 lira olacak’ diyordu, şimdi ’mazot 1.5 lira’ diyor. Hiç vermediği olmayacak bir şeye de 50 kuruş zam yaptı" diye konuştu.
"BİZİM ARTIK HELİKOPTER HAVA AMBULANSLARIMIZ VAR"
Eğitim Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alana Sağlık Kampüsü kuracaklarına dikkat çeken Özden, şöyle devam etti: "Şehir hastanesi kuruluyoruz. Onkoloji hastanesi kuruluyoruz. Arkasından yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi geliyor. Artık devlet hastaneleri tek yataklı özel hastane gibidir. Koalisyon döneminde bir anneyi taburcu edip bebeği rehin bırakılan dönemlerden geçtik. Hastane yöneticileri, babaya gitti, dedi ki, ’git para bul gel, çocuğunu rehinden kurtar.’ Dünyanın hiç bir yerinde yapılmayacak şeyi yaptık. Biz hayal ettik ve hayalleri gerçekleştirdik. Bizim artık helikopter hava ambulanslarımız var. Terme, Havza ve Vezirköprü’ye yeni devlet hastaneleri yapıyoruz. Bunların temelleri atıldı, şuanda kaba inşaatları bitti. Bafra Devlet Hastanesi bitti. Asarcık’a hastane yaptırdık. Bizi eleştirenler gitsin yaptıklarımızı yerinde görsün. Bu yatırımlar bittiği zaman Samsun sağlık kentti ister istemez olacak. Özellikle şehir hastanesinde ve yanındaki hastanelerde 5 bin ila 10 bin kişi istihdam sağlanacak."
Bafra ilçesinde Tıbbı Cihazlar Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını vurgulayan Özden, "Burada en az 5 bin çocuğumuz iş bulacak. Zaten 84 ülkeye tıbbı cihaz ihraç ediyoruz. Dünya üçüncüsüyüz. Ayrıca Samsun’da Bafra’da Vezirköprü’de, Çarşamba ve Havza’da üniversiteli gençliğimiz için yurtlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Samsun’a sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda çok iyi hizmetler kazandıracağız. Ben ortaokulu Çarşamba’da okudum. Benim bu şehir için hayallerim vardı, bu hayallerimizi gerçekleştiriyoruz. Zaten hayal etmeden yaşayamazsınız, eğer hayalleriniz yoksa sizde yoksunuz. CHP ve MHP’li adayların hiç proje ürettiğiniz gördünüz mü? Sadece yaptıkları insanların kafasını karıştırmaktır. Bir tane proje göstersinler Samsun için. Bugüne kadar yaptıklarımız bundan sonrada yapacaklarımızın teminatıdır" şeklinde konuştu.