UŞAK'ta 7 Haziran'daki genel seçimlerde milletvekili seçilen MHP'den Durmuş Yılmaz, CHP'den Özkan Yalım ve AK Parti'den Mehmet Altay, yarım saat ara ile adliyeye gelerek mazbatalarını aldı.
Uşak Adliyesi'nin Asliye Ceza Mahkemesi Salonu'nda düzenlenen mazbata törenine ilk olarak MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, partililerle geldi. Uşak İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mustafa Şahin, Yılmaz'a mazbatasını teslim etti. MHP'nin yeni milletvekili Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti adaletinin evrensel hukuk kurallarına göre işlemesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle olması da herkesin çıkarına ama bu çatının altında siyasi bir demeç vermeyi uygun görmüyorum. Bu çatıya saygılı olmaz zorundayız" dedi.
'BÜTÜN VATANDAŞLARA KAPIMIZ AÇIK'
MHP'li Durmuş Yılmaz'dan sonra Uşak Adliyesi'ne partililerle birlikte gelen ikinci isim ise CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım oldu. Yalım da mazabatısını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Elbette CHP'liyim ancak bugünden sonra Uşak'ın milletvekili oldum. Özkan Yalım, bütün Uşaklılar'ın hizmetindedir. Bütün vatandaşlara kapımız açıktır" diye konuştu.
Son olarak da AK Partili Milletvekili Mehmet Altay, kalabalık bir partili grubu ile adliyeye gelip, mazbatasını aldı. Milletvekili Altay, "7 Haziran genel seçimleri sonrasında millet iradesi tecelli etti. Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Millet iradesinin sandığa yansıdığı bu dönemde, sorumluluk bilinci içerisinde ülkemizin kazanımlarını ve Uşak'ın değerlerini daha iyi noktaya taşımak adına milletimize hizmet etmeye ve hizmetkarı olmaya devam edeceğiz" dedi.
Uşak milletvekillerine yarım saat ara ile mazbatalarını teslim eden Uşak İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mustafa Şahin, hepsine başarı diledi.
Uşakta, 257 bin 134 seçmenden 231 bin 372'sinin sandık başına gittiği 7 Haziran'daki genel seçimlerde oyların yüzde 38.32'sini AK Parti, yüzde 28.30'unu CHP, yüzde 27.70'ini de MHP alarak birer milletvekilini meclise gönderdi.

FOTOĞRAFLI