KAYSERİLİ esnaf, şehit edilen Savcı Mehmet Emin Kiraz’a yönelik terör saldırısına, Kiraz’ın fotoğrafının yer aldığı pankartı işyerlerine asarak tepki gösterdi.
İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı’nda şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a yönelik terör saldırısını protesto eden Kayserili esnaf, işyerlerine pankart astı. Kentte kuyumculuk yapan ve aynı zamanda Kayseri Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı olan Ahmet Soysal, Savcı Kiraz’ın fotoğrafının olduğu pankarta, “Hepimiz Mehmet Sevim Kiraz’ız. Mekanın cennet olsun” yazdı. Vatandaşlardan da destek gören pankart eylemi ile ilgili açıklama yapan Soysal, teröre tepki göstermek için işyerine pankart astığını belirterek, “Terör saldırılarının yanı sıra teröre, terör diyemeyenlere tepki göstermek için bu pankartı astık. Bu tür olaylar birlik ve beraberliğimize zarar veremez. Herkesi terör olaylarına karşı tepkisini ortaya koymaya davet ediyoruz. Pankartı gören vatandaşlar da bize destek veriyor” dedi.
Öte yandan, kuyumcu Fatih Yılmaz da, işyerinin üzerine astığı pankartla savcı Kiraz’ın şehit edildiği saldırıyı protesto etti. Yılmaz, ‘’Savcımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Herkesin daha duyarlı olması gereken günler yaşarken görevi uğruna şehit olmayı göze alan Savcımıza sahiplenmek adına böyle bir afiş yapmayı uygun gördük. Böyle bir ölümü hak etmiyordu ama bizler kadere inanan insanlarız. Bir başkası hayatını kaybettiğinde hepimiz bilmem neyiz diyenlere inat ‘’hepimiz Mehmet Selim Kiraz’ız diyoruz biz de. O sokaklara dökülenler, hak arama mücadelesi yapanlar şimdi nerede? Bu bir tepki pankartı değil, sahiplenme pankartıdır. Savcımızın mekânı cennet olsun’’ diye konuştu.


FOTOĞRAFLI