Kepez Belediyesi, bilim merkezinden sonra değişik hayvanların, bitkilerin doğal habitatlarında gözlenebileceği eğitim amaçlı “doğal hayat müzesi” kurmak için harekete geçti.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kermes ve Kutlu Doğum etkinlikleri dolayısıyla ziyaret ettiği Yeni Mahalle İlkokulu, Sefa Akın Ortaokulu ile Ali Rıza Altıntaş Ortaokulu öğrencilerine “doğal hayat müzesi” müjdesi verdi.
Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi, BİLSEM işbirliği ile yapacakları müzeden, tüm öğrencilerin ücretsiz olarak yararlanabileceğini belirtti.
DOĞAL YAŞAM ANLATILACAK
Öğrenciler, doğal yaşam müzesinde, değişik hayvanları ve bitkileri doğal habitatlarında gözlemleyerek, fen bilimleri dersini uygulamalı olarak işleyebilecek. Müze öğrencileri ve turistleri, Türkiye’nin doğal zenginliği ve çeşitliliği hakkında görsel olarak bilgilendirecek .
Müze, ahşap veya ahşap görünümlü, çelik destekli prefabrik bir yapı ve tek katlı olarak 200 m2’lik alana kurulacak. Müzede, sergi alanı (160 m2), hayvan örneklerinin sergileneceği fauna bölümü, bitki örneklerinin sergileneceği botanik bölümü ile hayvan ve bitki örneklerinin doğadaki hallerine uygun bir şekilde görülebileceği model habitat alanları olacak. Bu kısımlar, havalandırma, iklimlendirme ile kontrol edilecek.
ANTALYA VE ÇEVRESİNNİ DOĞAL YAŞAMI
Flora bölümünde, Antalya ve yakın çevresinde bulunan tohumsuz bitki örneklerinden başlayıp sırayla, tohumlu çiçek ve yumru ile bölgenin endemik ve nadir bitkileri sergilenecek.
Fauna Bölümün de ise Antalya ve yakın çevresinde bulunan omurgasız hayvan örneklerinden başlayıp sırayla, balıklar, kurbağalar, sürüngenler, kuşlar ve memelilerin yer alacağı dolaplar olacak. Her dolabın yanında içerdiği örnekler ile ilgili bilgilerin bulunduğu, sunumların sürekli döndüğü birer küçük ekran LCD monitörler olacak ve ziyaretçilere örnekler hakkında ekolojik ve biyolojik, Türkçe ve İngilizce bilgilendirme sağlanacak.
Kepez Belediyesi, TÜBİTAK ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Dokuma Fabrikası içerisinde Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezini de kuruyor.