Aydın’da son günlerde artan at hırsızlıkları üzerine yapılan çalışmalarda İncirliova’nın Acarlar Mahallesi yakınlarında kesik at başları bulundu. Kaybolan atların kesilip etlerinin piyasaya sürüldüğü belirtilirken yetkililer konuyla ilgili çalışma başlattı.
Yaşanan at hırsızlığı olayları nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten İncirliova Acarlarlı atçılar at hırsızları yüzünden uykularının kaçtığını belirttiler. Türkiye’nin en büyük hallerinden birine sahip olan ve halkın yüzde 90’ının pazarcılık yaparak geçimini sağladığı Acarlar Beldesi’nde taşıma aracı kullanılan atlar, her geçen gün kaybolmaya başladı. Bunun üzerine nöbet tutmaya başladıklarını belirten mahallenin atçılarından Cihan Kaya, “Her gece bir iki atımız kaybolmaya başladı. Zaten karnımızı zor doyuruyoruz. Bir de ekmek teknemiz atlar çalınca hepten perişan oluyoruz. Geçtiğimiz gün kaybolan atları ararken dere içerisinde kesilmiş at başları ile karşılaştık. Gördük ki atlar bağlı olduğu yerden çekip dereye getiriyorlar. Burada kesip etlerini satıyorlar. Olayı jandarmaya haber verdik. Jandarma da çalışma yaptı. At hırsızları uykumuzu kaçırıyor” diye konuştular.
Sorunun çözümü için hırsızlar kadar at eti alıp satan kasapların da cezalandırılmasını isteyen atçılar, “Bu işin erbabı olan at eti ile kuzu veya dana etini ayırt edebilir. Hem bizim canımızı yakıyorlar hem de dana veya kuzu eti diye halkı at eti yediriyorlar” diyerek sorunun at hırsızlıklarının önlenmesi için güvenlik güçleri ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden yardım istediler.