Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesi Şehit Madenciler Ortaokulunda 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Kdz. Ereğli Şehit Madenciler Ortaokulunda tüm okul öğrencilerinin yüzleri boyanırken, okul mavi balonlarla süslendi. Okul idarecileri ve öğretmenleri de mavi elbiseler giyerek otizme dikkat çekti. Bünyesinde Özel Eğitim Sınıfı bulunduran okulun Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Esra Fırat öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere Otizm ile ilgili seminer verildi. Etkinlik ile ilgili bilgiler veren Kdz. Ereğli Şehit Madenciler Ortaokulu Müdürü Ayşe Akar Elekoğlu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla otizme dikkat çekmek için Okul Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Esra Fırat öncülüğünde bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Elekoğlu, “Otizm yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluktur. Bizde okul olarak ‘Mavi giy, mavi ışık yak, mesajını ver sloganıyla yola çıkarak okulumuzu balonlarla süsledik. Öğrencilerimizin yüzlerini boyadık, öğretmenlerimizle birlikte mavi giyerek otizme dikkat çekmek istedik” dedi.