Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, tüm ilçe halkını 21 Ağustos Cuma günü Gözpınar Mahallesi’nde düzenlenecek olan Gözpınar Şehitlerini Anma Törenine davet etti.
22 Ağustos 1922’de Yunan işgalci ordusunca katledilen Gözpınarlıların anısına oluşturulan şehitlikte Efeler Belediyesi’nce 21 Ağustos Cuma günü (yarın) saat: 17.00’de ’Gözpınar şehitlerini anma töreni düzenlenecek. Tören öncesi Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şehitliğin bakım ve onarımı yapıldı. Gözpınar Mahallesi’nde bulunan şehitliğin tüm eksikliklerini gideren ekipler, demir parmaklıklar ekledi, şehitliğin etrafına tel örgü çekti ve genel temizliği yapılarak şehitlik törene hazır hale getirildi.
"ANMA TÖRENİMİZE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR"
Yarın gerçekleştirecekleri anma töreni hakkında bilgiler veren Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "İlimiz bünyesinde, ilçemiz sınırları dahilinde büyük bir tarihi geçmişe sahip olduğumuzu biliyoruz. Geçmişini unutanın geleceği de olmaz anlayışıyla kentimizin önemli değerlerine, milli değerlerimize sahip çıkıyoruz. Efeler Belediyesi olarak Gözpınar’da şehit olan vatandaşlarımızı unutmadık, unutmayacağız. Bugün bu topraklarda özgürce yaşamamız için canlarını feda eden ecdadımızın milli mücadele ruhunu gelecek nesillere de aşılamak istiyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz anma törenini her yıl düzenlemeye devam edeceğiz. 21 Ağustos Cuma günü (yarın) gerçekleştireceğimiz anma töreni için Kemer Meydanı’ndan ve Çarşı Kipa önünden belediyemizce saat 15.30’da ücretsiz olarak 2 adet araç kaldırılacaktır. Şehit haberlerinin ardı ardına gelen ülkemizde tek ihtiyacımız halkımızın birlik ve beraberliğidir. Tüm halkımızı anma törenimize davet ediyorum" dedi.
Gözpınar Mahalle Camii’nde şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim ve Mevlit okunmasıyla başlayacak olan anma töreni, daha sonra şehitlikte devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile şehitlikteki program başlayacak ve Gözpınar Muhtarlığı ve Efeler Belediye Başkanlığı tarafından şehitliğe çelenk sunulacak. Gözpınar Muhtarı Bülent Yalçın ve Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın konuşmaları ile devam edecek anma töreni köy meydanında yenilecek yemek ile son bulacak.