Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi tarafından organize edilen “Mekatronik Üzerine Disiplinler Arası Çalışmalar” konulu bir konferans düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zafer Bingül’ün sunumu ile gerçekleşen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Zafer Bingül, Mekatronik sistemler ve bu sistemlerin bilimsel evren ve gündelik yaşama etkileri üzerine bir sunum yaptı. Mekatronik sistemlerin kullanım alanları ve bu alanların tarihsel evrimi hususlarında detaylı bilgiler sunan Prof. Dr. Zafer Bingül, büyükşehirlerin en büyük sorununun yalnızlık olduğu vurgusu yaparak, mevcut zaman diliminde bu yalnızlığın akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar ile giderilmeye çalışıldığını; yakın gelecekte ise bunların yerini akıllı robotların almasının muhtemel olduğunu belirtti. Bunun ise mekatronik ile mümkün olabileceğini belirten Prof. Dr. Bingül, bilimin hızla geliştiğini ve artık dünyanın makro robotlar ve nanoteknolojik buluşlar üzerine çalıştığını sözlerine ekledi.
Merkezi Derslikler Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta National Istrument Türkiye Satış Sorumlusu Özlem Ünal da katılımcılara National Istrument Proje Uygulamaları hakkında bir sunum yaptı. Ünal konuşmasında,standart ve geleneksel eğitim sistemi içerisinde tamamen teorik eğitimin uygulandığını, ancak modern eğitim sistemlerinde pratik bilgi birikimi ile daha etkin ve daha işlevsel bir eğitim verilebildiğini vurguladı. Erzurum Teknik Üniversitesi Laboratuvarlarına da değinen Özlem Ünal, öğrencilere hitaben teorik bilginin yanında pratik deneyim imkanı sunulduğunun altını çizdi. Özlem Ünal daha sonra, çeşitli kriterlerde başarılı olan öğrencilerimize ömür boyu kullanabilecekleri yazılım armağan etti.
Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zafer Bingül’e; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çakmak ise National Istrument Türkiye Satış Sorumlusu Özlem Ünal’a sunumlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim ettiler.