İzmir’de kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Asbaşkanı Ünver Ergün, son yolculuğuna uğurlandı.
Bir süredir kanser tedavisi gören Posta Gazetesi İzmir Spor Müdürü ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Asbaşkanı Ünver Ergün, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Evli ve iki kız çocuğu babası olan 55 yaşındaki Ergün’ün cenaze namazı İzmir Hacı Fatma Tatari Camii’nde ikindi namazını müteakip kılındı. Cenazeye Ergün’ün ailesi ve yakınları, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, İzmir basınının temsilcileri ve çalışanları, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve sevenleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Ünver Ergün’ün cenazesi, Urla Güvendik Mezarlığı’nda toprağa verildi.
ÜNVER ERGÜN KİMDİR
Adana’da 1959 yılında doğan Ünver Ergün, gazeteciliğe 1979 yılında Adana’da Güney Haber Gazetesi’nde başladı. 1983 yılında Hürriyet Haber Ajansı’nda, ardından Milliyet’in Adana Bürosu’nda görev alan Ergün, 1986’da aynı gazetenin İzmir bürosunda atandı. Değişik dönemlerde Buca Belediyesi’nde basın danışmanı, Bucaspor ve Göztepe kulüplerinde medya sorumlusu olarak çalışan Ünver Ergün, son olarak Posta Gazetesi’nin İzmir Bürosu’nda spor müdürü olarak görev yapıyordu.