Kütahya’nın Emet Belediyesi öncülüğünde kurulan bölgenin ilk kadın girişimcileri kooperatifi EMKO’un birinci olağan genel kurulunda başkanlığa Prof. Dr. Gülnur Hayran seçildi.

Yöredeki üretici kadınların ürünlerini daha etkin üretme ve daha iyi şartlarda pazarlamalarına imkan sağlamak amacıyla kurulan EMKO’nun ilk genel kurulu Emet Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda yapıldı. Kongrede divan yönetimi ve mali müşavirlik danışmanları, Kütahya ve Tavşanlı Ticaret Müdürlüğü ekiplerinden oluşturuldu. Tek adayın olduğu kongrede başkanlığa Prof.Dr. Gülnur Hayran getirildi.

Kongrede konuşan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, el sanatları alanında, elişi, halı dokuma, dikiş nakış ve benzeri üretim yapan, yine gıda sektöründe tarhana, turşu, erişte üreten, çini, hediyelik eşya alanında üretimde bulunan kadınların yaptıkları ürünleri gerçek değerinde pazarlaması için kurulan derneğe öncülük ettiklerini söyledi.

Başkan Koca, “Ankara nezdinde EMKO için destek alındığı gibi, Kütahya Valiliği KOSGEB ve İş-Kur yetkilileri ile de işbirliğine gideceğiz. Başkan Koca Üreticilerimizin daha fazla üretim yapması ve para kazanması adına bu kooperatifin kuruldu. Bizde yerel yönetim olarak destek vermeye devam edeceğiz”dedi.

Kuruluş masraflarının tamamının Emet Belediyesince karşılandığı kooperatif, bölgedeki kadın emeğinin etkin değerlendirilmesini hedefliyor. (MS-EFE)