Adana’da, Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılan "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı" Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’in de katılımıyla yarın açılacak.

Atakent Mahallesi’nde inşa edilen, Merkez Park’tan sonra Adana’nın ikinci büyük parkı olma özelliğini taşıyan ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’ hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde hizmete açılıyor.

54 dönümlük alan üzerine kurulan parkın Adana için ilkleri barındırdığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “İhaneti asla unutmayacak, unutturmayacağız. ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’ adını verdiğimiz parkımızla ülkemize kast eden hainleri ve ihanetlerini hafızalarda sürekli diri tutacak, o gece destan yazan aziz milletimizin kutlu mücadelesini nesiller boyu aktaracağız. Parkımızın içerisinde 15 Temmuz’da milletimizin destansı direnişini simgeleyen bir anıtımızın da açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Parkın açılışından sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri tarafından çekilen 60 fotoğrafın yer aldığı "Oradaydık, unutmadık, unutturmadık" adlı sergide açılacak. Hain darbe girişimine karşı Türk milletinin direnişini gösteren çarpıcı fotoğrafların yanı sıra 15 Temmuz gecesi İHA kameralarına yansıyan görüntülerin yer aldığı belgesel de açılışa katılanlara izletilecek.