AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, Mersin’de yaşanan vahşeti değerlendirerek kadınlara karşı uygulanan barbarlığın sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.
Düğer yazılı yaptığı açıklamasında, "Şiddetin, tacizin, cinayetin sıradan bir olay haline geldiğini görmek son derece üzüntü veriyor. Yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere kadınlara karşı uygulanan barbarlığın sona erdirilmesi için tüm önlemler alınmalıdır’’ diye kaydetti.
Toplumun muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için kadınların ve genç kızların üniversitelerde, siyasette, sivil toplum örgütlerinde, iş yaşamında daha çok yer almasına olanak tanınmasına önemine işaret eden Düğer, ‘’Özgecan Aslan, bu ülkenin aydınlık geleceğine örnek teşkil eden bir kızımızdı. Ailesinin üzerine titrediği hayırlı ve eğitimli bir birey olarak hayata hazırlandığı dönemde hayata gözlerini yumması bizleri derinden yaraladı. Bu tip olayların son bulmasını yürekten diliyor, Özgecan kızımıza Allah’ tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm Türkiye’ ye başsağlığı diliyoruz’ ifadelerine yer verdi.