Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elbistan ilçesinde hayatın normale dönmesi için enkaz kaldırma çalışmaları süratle devam ediyor.
İçişleri Bakanlığınca, depremlerin ikincisinin merkez üssü Elbistan'da görevlendirilen Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 2 mülkiye müfettişi, 1 vali yardımcısı ve 8 kaymakam bölgede yaraların en kısa sürede sarılması için çalışma yürütüyor.
İlçede arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkılan binaların enkazları kaldırılıyor.
İlçede hayatın normalleşmesi için 40'tan fazla ekibin, şimdiye kadar 42 binanın enkazını kaldırıldığı, 16 binada çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
Vali Dağlı ve Belediye Başkanı Zorluoğlu, ilçe merkezindeki enkaz kaldırma çalışmalarını inceleyerek, görevlilerden bilgi aldı.

 "ESNAFIMIZ BİR AN ÖNCE HAYATIN NORMALLEŞMESİNİ İSTİYOR"

Vali Dağlı, Elbistan genelinde depremden zarar gören binaların enkazının kaldırılması için çalışma yürütüldüğünü söyledi.
Ekiplerin şu anda neredeyse her enkazda çalışma yaptığını belirten Dağlı, "Elbistan'da hayatın normalleştirmesi adına yapılacak çalışmalar önemli. Ticarethanelerimizin bir an önce açılması için çalışmalar yapıyoruz. Sanayi sitemizdeki esnafımız çoğunluğu ya iş yerini açtı ya da açılış çalışmalarını yapıyor. Zincir marketlerimizin pek çoğu açılma çalışmalarına başladı, bazıları açıldı. Esnafımız bir an önce hayatın normalleşmesini istiyor." dedi.

98'İNE ELEKTRİK VE DOĞALGAZ, YÜZDE 90'INA İSE SU VERİLDİ

Dağlı, yapılan onarımlarla ilçe genelinin yüzde 98'ine elektrik ve doğalgaz, yüzde 90'ına ise su verildiğini bildirdi.

“HAYAT BU ŞEKİLDE NORMALLEŞMEYE DEVAM EDECEK"

Depremin ardından halkın büyük bir kısmının yaşadıkları korku nedeniyle Elbistan'dan ayrıldığını anlatan Dağlı, "Vatandaşlarımız normal hayata başlamak üzere, önce evlerinin durumuna bakıyorlar. Evleri az hasarlıysa, bunları onarmak suretiyle evlerine yerleşmeye başlayabilirler. Hayat bu şekilde normalleşmeye devam edecek." diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.