Talipoğlu için Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze  töreni düzenlendi.

Törene, Tayfun Talipoğlu'nun babası Yalçın Talipoğlu, oğlu Candaş  Talipoğlu ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan,  CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay ile Levent Gök, bazı AK Parti'li ve CHP'li  milletvekilleri, eski bakanlardan Hikmet Çetin, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile  meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazının ardından Talipoğlu'nun naaşı omuzlarda taşınırken  tabutuna çiçekler atıldı ve uzun süre alkışlandı. Cenaze aracı ilerlerken aracın  arkasına, üzerinde "Her türküyü çalmaz bizim telimiz, sevda olmalı, gönüle giden  yol olmalı, seni unutmayacağız." yazılı pankart asan bir grup, Çav Bella  şarkısını söyledi.

Bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görülen törenin ardından  Talipoğlu'nun cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Gazeteci Tayfun Talipoğlu, İzmir'de tedavi altına alındığı hastanede  dün 55 yaşında hayatını kaybetmişti.

Kars'ta 1962 yılında dünyaya gelen Talipoğlu, Ankara Üniversitesi  Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Mesleğe  muhabirlik yaparak başlayan Tayfun Talipoğlu'nun hazırladığı "Bam Teli" adlı  program, 1995'ten itibaren bazı televizyon kanallarında yayınlandı. Köşe  yazarlığı da yapan Talipoğlu'nun, kaleme aldığı kitapların yanı sıra şiir ve  türkü albümleri de bulunuyor.

Kaynak:Milliyet