Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Pazar günü Kadir Has Stadyumu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa maçı ile ilgili olarak, “Burada yöneticilerimize çok iş düşüyor. Onlar insanlara ne kadar şık, dostluk üzerine mesaj verirlerse taraftar da etkilenir ve dostluk içinde olurlar” dedi.

Pazar günü Kadir Has Stadyumu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa maçını değerlendiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Tabi böyle bir kupanın Kayseri'ye verilmiş olması bizim açımızdan sevinçli bir haber. Doğrusu sadece Galatasaray-Fenerbahçe derbisi veya Süper Kupa'nın veriliyor olması değil, aynı zamanda Eylül ayında Türkiye’nin Andorra ile hazırlık maçı var. Bu karşılaşmanın Kadir Has Stadyumu'nda oynanacak olmasından dolayı da sevinçliyiz. Yani yapılan tesisler her zaman dolu, her zaman orada müşteri ağırlıyor. Kayseri açısından bakıldığı zaman bir spor şehri olma yolunda düzgün adımlar atıldığı için mutluyuz. Stat boş kalmış olsaydı çok üzülürdük. Bu maçlar verilmemiş olsaydı çok üzülürdük. Onca emeğe, sıkıntıya değmedi derdik ama şimdi öyle değil. Bin bir sıkıntı çekmemize rağmen şükürler olsun bu stat dolu dolu ve buraya milli maçlar verilince Kayseri’nin isminden bahsediliyor. Bundan dolayı bizler mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan karşılaşmanın güzel geçeceğine inandığını belirten Özhaseki, “Dostluk üzerinde kurulu olan sporun, hoşgörüyü geliştirmesi, muhabbeti geliştirmesi ve güzelliği geliştirmesine vesile olacaktır. Sporun burada dostluğa ve kardeşliğe aracı olmasını diliyoruz. Yeni kavgalar olmasın diyoruz. İki güzide kulüp var. Hangi takımı tutarsak tutalım. Sonuçta Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş diğer takımlarımızda bizim iftihar ettiğimiz takımlar. Çünkü bizi yurtdışında ülkemizi temsil ederek iyi işler yapan, başarılara imza atan takımlar bunlar. Bu iki takımın Kayseri'ye gelip maç yapması ve dostluk içinde olması bizi sevindirir. Ama biri eğer bunu çirkinleştirirse bizleri üzer. İnşallah bunlar olmaz. Olmayacağına inanıyoruz. Kötü bir olay çıkarsa bu hiç unutulmaz. Her iki takımımızın yüzlerce maçı var. Bunların skorunu kimse hatırlatamaz. Ama acı bir olay varsa bu hiç unutulmaz ve kötü olur” şeklinde konuştu.

Kayseri'ye gelecek insanların dostluk içinde maçı izlemelerini istediklerini dile getiren Özhaseki, "Burada yöneticilerimize çok iş düşüyor. Sözlerine dikkat etmeliler. 18 güzide takımımızın 18 başkanı var. Onlar insanlara ne kadar şık, dostluk üzerine mesaj verirlerse, taraftar da etkilenir ve dostluk içinde olurlar. Ama kırıcı itici ve kavga sebebi sözler söylenirse taraftar etkilenir. İnşallah yöneticilerimiz buna fırsat vermez. Hepimiz aynı gemideyiz. En küçük kötülük hepimizi etkiler" ifadelerini kullandı.