SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Bafra ve 19 Mayıs ilçelerine 5 milyon liralık içme suyu yatırımı yapacaklarını bildirdi.

Demircioğlu, yazılı açıklamasında, su sorunu bulunan mahallelerin içme suyu sorununu çözeceklerini belirtti.

Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinin, muhtelif belde, cadde ve mahallelerinde içme suyu inşaatı projesinin 5 milyon liraya mal olacağını ifade eden Demircioğlu, proje kapsamında iki ilçede 100 kilometre içme suyu hattı döşeneceğine dikkat çekti.

Demircioğlu, şunları kaydetti:

"Bafra ilçesinde Çulha Koca ve Dikencik mahalleleri ile 19 Mayıs ilçesinde Karagöl ve Düzköy mahallelerinde proje başlangıcından bu yana, 80 kilometre içme suyu hattı döşendi. Proje tamamlandığında kırsal kesimdeki bu mahallelerin, içme suyu sorunu çözüme kavuşacak. Bafra ve 19 Mayıs ilçesindeki içme suyu projesine 23 Kasım 2016 tarihinde başladık. Bafra ilçesinde Çulha Koca ve Dikencik mahalleleri ile 19 Mayıs ilçesinde Karagöl ve Düzköy mahallelerinin içme suyu hattı ve depo inşaatı çalışmaları yoğun tempoda devam ediyor. Bu projenin 18 Aralık 2017 tarihinde tamamlanması hedefleniyor."

Proje kapsamında, 3 tane 30 metreküp, 4 tane 50 metreküp ve 1 tane 100 metreküp kapasiteli olmak üzere, toplamda 8 içme suyu deposuyla 3 terfi binası yapılması planlanıyor.

Öte yandan proje kontrolörleri çevre mühendisi Eyüp Hacıismailoğlu ve inşaat teknikeri Hasan Yalnız, içme suyu hatları ve depo inşaatlarında incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.