Samsunspor Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada taraftara seslenerek, “Büyük Samsunspor taraftarı, çıkartmayın formalarınızı üstünüzden, hatta her zamankinden daha çok giyin, dolayın atkıları boynunuza, başınız dik olarak dolaşın, çünkü siz, taraftar olarak zaten Süper Lig’desiniz” ifadelerini kullandı.
PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, Spor Toto Süper Lig’e yükselmek için cuma günü oynadığı Play-off final maçında Antalyaspor’a penaltı atışları sonunda kaybetmesi camiada büyük üzüntüye yol açmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Samsunspor Yönetim Kurulu taraftarına seslenerek, anlamlı mesajlar verdi. Samsunspor Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “2014-2015 futbol sezonu ilk yarı sonuna doğru dağılma noktasına gelen takımımız, yönetimimizin göreve başladığı ikinci yarıda olağanüstü bir performans sergileyerek önce Play-off, ardından final oynama başarısı göstermiş, ancak final maçını kaybederek Spor Toto Süper Ligi’ne katılmaya hak kazanamamıştır. Üzgünüz, üzüntülüyüz. Üzüntümüz, yalnızca kulübümüzün geleceği için önemli bir şansın yitirilmesi değildir. Üzüntümüz aynı zamanda, yağmur çamur demeden her maçta, her deplasmanda takımımızı yalnız bırakmayan, her geçen gün artan bir coşku ile takımını destekleyen taraftarımıza hak ettiği mutluluğu yaşatamamaktan kaynaklanmaktadır” denildi.
"BAŞINIZ DİK DOLAŞIN"
Mesajında taraftara seslenen Samsunspor Yönetim Kurulu şu ifadeleri kullandı:
“Büyük Samsunspor taraftarı, bu süreçte takımımıza büyük destek verdiniz. Müthiş tezahüratlarla takım üzerine baskı kurarak onları ürküttünüz, adeta bir şimşek gibi üzerilerine çaktınız. Geriye düştüğümüz maçlarda hiç susmadınız, takımı ateşlediniz. Biz, futbolu 11 futbolcu ve 1 futbol topu ile yalnızca sahada oynanan bir oyun olarak bilip, mücadele ederken, sizler 90 dakika boyunca yaptığınız, bitmek tükenmez tezahüratlarla takımımızın gerçek sahibi olduğunuzu gösterdiniz. Sizler yaptığınız koreografiler ile futbolun seyir zevkine zevk kattınız. Yıllarca unutulmayacak anlamlı mesajlar verdiniz. Taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kurdunuz. Sizler final maçında stadyumda, Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce, on binlerce olup futbolcularımızı alkışlarken, ekran başında yüz binler de sizleri alkışladı. Büyük Samsunspor taraftarı, çıkartmayın formalarınızı üstünüzden, hatta her zamankinden daha çok giyin, dolayın atkıları boynunuza, başınız dik olarak dolaşın, çünkü siz, taraftar olarak zaten Süper Lig’desiniz.”