Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 2012 yılında vergi rekortmenleri ödül töreninde verdiği Bartın’a okul yaptırma sözü gerçekleşti.
Bartın’a gelen Hisarcıklıoğlu, Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Vali Seyfettin Azizoğlu ile Bartın’a Sosyal Bilimler Lisesi’ni kazandıracak olan protokolü imzaladı. Törende AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç ve Belediye Başkanı Cemal Akın’da imzalanan protokolün müşahitleri oldu. Bu kapsamda Bartın’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcılıoğlu, ilk olarak Vali Seyfettin Azizoğlu ve Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu daha sonra törene katıldı. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
TSO BAŞKANI ÇAKIR: “EĞİTİMDE KALİTEYİ YÜKSELTECEK”
Törende bir konuşma yapan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, “Bugün gerçekleştireceğimiz okul protokolü ile bir hedefimizi daha gerçekleştirecek olmak bizleri heyecanlandırmıştır. Her şeyin en iyisine layık olan Bartın sayenizde eğitim kalitesini yükseltecek bir okul kazanacaktır. Bir insanın kurtuluşunun Dünyanın kurtuluşu olarak görülmesine büyük önem vererek 81 ilde 81 okul projesini yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ilimizde gerçekleştirilecek okul yatırımı protokolü için şükranlarımı sunuyorum” dedi.
HİSARCIKLIOĞLU: "2 HAYIRLI İŞ İÇİN BURADAYIZ"
Bartın’a okul sözünü 2 yıl önce verdiklerini hatırlatan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sözümüzü verdikten sonra her an hazırdık. Ancak okul arsasının yeri ve bürokratik engellerden dolayı ancak bu güne hazırlandı. Bugünde inşallah protokolü imzalayacağız. Bugün hayırlı 2 iş için buradayız. Birincisi ekonominin yıldızları ödül törenini yapacağız. Yine 2 yıl önce sözünü verdiğimiz okulun protokolünü imzalayacağız. Sen özel sektörün başkanısın. Ancak neden iki yıl sonra geldin demeyin. Sözümüzü verdikten sonra her an hazırdık. Ancak okul projesi bürokratik engellerden dolayı ancak bu güne hazırlandı. Bugünde inşallah protokolü imzalayacağız. Özellikle vergi daire müdürümüz ve diğer müdürler buradayken şunları söylemek istiyorum. Fifa bütün dünyada hakemlere talimat çıkardı. Verdiği talimat şu; takımlardaki yıldız oyuncuları hakem koruyup kollayın. Yıldızı oyunculara yapılacak sert hareketleri müsamaha göstermeyin. Onlar futbol oynamaya devam etsinler. Sebebi şu, onlar futbol oynasın ki seyirci gelsin. Ben bu kapsamda başta vergi daire müdürümüz olmak üzere dikkatini çekiyorum. İş adamlarımız bizim göz bebeğimizdir. Bunların kuruyu kollamak durumdayız. Onlar ürkütürsek Bartın kaybeder, Türkiye kaybeder. Bu kapsamda ödül alacak iş adamlarını kutluyorum. Bartın’a gelirken bir diğer noktayada baktım. Bartın’ da ekonominin canlanması için para var mı diye baktım. Bankalarda parası var mı diye. Maşallah iyi de paranız var. Tam bankalarda 1.2 Milyar TL paranız var. İyi de paranız var. Demek ki bu işe genç kızlarımızı ve erkeklerimizi de devreye sokarak ekonomiye kazandırıyor olmamız lazım. Aslında Bartın’da hem üretim kültürü var hemde üretim kapasitesi var. Yeni Bartın’ın en büyük özelliği üretim kültürünün olması. Ekonomide sanayinin payına baktığımız zaman tüm Türkiye’de ekonomide sanayinin payı yüzde 28 ama Bartın’ın ekonomisinde sanayinin payı yüzde 40. yani Bartın’da bir sanayi kültürü var. Aslında Bartın’ın lokasyon olarak en önemli özelliği Anadolu’nun denize açılan kapısı olması. En büyük özelliğiniz bu. Aslında 300 kilometre içerisinde Bartın’ın 116 milyar liralık bir ekonomi dönüyor. Haberiniz olsun" dedi.
Vali Seyfettin Azizoğlu ise yaptığı konuşmada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne okul için verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Okulun Bartın’a hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Vali Azizoğlu, Hisarcıklıoğlu’na da sözlerini yerine getirdikleri için teşekkür etti. Törende okul için atılan imzaların ardından 2013 yılında Bartın’da vergi rekortmenleri listelerine giren kişi ve kurumlara plaketleri takdim edildi. Törende ayrıca, TSO eski Başkanlarına hizmetleri nedeniyle teşekkür belgesi verildi.