Efeler’de son yıllarda gelişen faytonculuk kültürü vatandaşların yoğun ilgisini çekmeye başladı. Sünnet ve düğün törenlerinin de vazgeçilmezleri arasına giren faytonlar, kent merkezine de apayrı bir renk kattı.

Aydın’ın turizm bölgesi olan Söke, Didim ve Kuşadası ilçelerinde yaygın hale gelen faytonculuk son yıllarda Efeler ilçesinde de yaygınlaşmaya başladı. Stres atmak isteyen vatandaşlar ile sünnet düğün gibi özele faytonu tercih eden müşteriler faytonlar ile keyifli dakikalar geçiriyor. Gelin ve damatlar ile sünnet çocuklarının şehir turu yaparak özel günlerine farklı bir renk katan Faytoncu Nazmi Bakırcı, yaz ayalarında işlerinin yoğun olduğunu belirterek Ekim ayına kadar randevuyla hizmet vereceklerini söyledi.

Saati 75 TL

İran’dan getirttiği atının faytonculuk için özel yetiştirilmiş bir hayvan olduğunu ve üç yıldan bu yana faytonculukla geçimini sağladığını söyleyen Bakırcı, “Özel günler başta olmak üzere vatandaşlar tarafından faytona ilgi bir hayli yoğun. 3 yıldır Efeler’de belirli güzergahlarda faytonculuk yapıyorum. Cumartesi-Pazar günleri gelin ve damatlar ile sünnet çocuklarını gezdiriyoruz. Hafta içi ve normal günlerde de ailelere ve vatandaşlara hizmet veriyoruz. Fayton sefasının saati 75 lira. Zaman zaman trafikte aksaklıklar olduğu için Adnan Menderes Bulvarı dışında müşterilerimizi dolaşmak istedikleri cadde ve sokakları dolaştırıyoruz” dedi.

Randevuyla çalışıyorlar

Çiçek, müzik sistemi ve led ışık gibi aksesuarlarla süslenmiş faytonuyla Aydınlılara en güzel şekilde hizmet vermeye çalıştığını belirten Bakırcı, “Gece gündüz ayrım yapmadan müşterilerimize Aydın’ı gezdirerek keyifli anlar yaşamalarına yardımcı oluyoruz. Vatandaşlarımız için fayton sefası bir iki saat hayatın ve yaşamın stresinden uzak bir tur oluyor. Günden güne ilgi artıyor. Sezon süresi olarak özellikle Ekim ayına kadar yoğunuz. Cemiyetler için ayrıca randevuyla çalışıyoruz. Faytonculuk sezonluk bir iş. Vatandaştan ve müşterinin ilgisinden de bir hayli memnunuz” diye konuştu.