Muratpaşa Belediyesi; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 15 ülkenin çocuklarının oluşturduğu ‘Uluslararası Çocuk Meclisi’ni topladı. Rengarenk kıyafetleri ile Meclis toplantısına katılan çocuklar Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’la birlikte barış içinde bir dünya dileğiyle pasta kesti

Ata’ya saygı

Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Muratpaşa Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, İl Yöneticileri, Meclis Üyeleri ile Türk ve Uluslararası Çocuk Yetenek Festivali için Antalya’da bulunan 15 farklı ülkeden çocuklar katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet önderleri için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okuyan katılımcılar daha sonra Başkanlık makamına geçti.

Konukları küçük Başkan’la birlikte ağırladı

Başkan Ümit Uysal, bayram geleneğine uyarak koltuğunu İrfan İlk İlköğretim Okulu ve Muratpaşa Belediyesi Ermenek Eğitim ve Bilgi Merkezi öğrencilerinden Ela Aktaş’a bıraktı. Başkan Uysal ve Ela Aktaş; 15 ülkeden gelen 30 çocuğu birlikte ağırladı. Çocuklar, kendi ülkelerine özgü hediyeleri Başkan Uysal’a sunarken, Ela Aktaş’ın neden Başkanlık koltuğuna oturduğunu öğrenince velileri ile birlikte alkışladı.

Muratpaşa Çocuk Meclisi

Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları daha sonra; konferans salonunda devam etti. Konferans salonunda ilk olarak Muratpaşa Çocuk Meclisi toplantısını yaptı. Muratpaşa Çocuk Meclisi’ne Ela Aktaş Başkanlık yaparken, yardımcılıklarından birini down sendromlu Fadime Memiş üstlendi. Muratpaşa Çocuk Meclisi; 2 engelli, 1 lösemili olmak üzere toplam 43 çocuktan oluştu. Muratpaşa Çocuk Meclisi’nde kız çocuğu üyelerinin çoğunlukta olması dikkat çekti.

Uluslararası Çocuk Meclisi

Muratpaşa Çocuk Meclisi’nin her ay toplanacak şekilde sürekli kılınması taleplerini dilekçe halinde hazırlayıp imzalayarak Başkan Uysal’a sundu. Çocuklar ayrıca; kültür-sanat etkinlikleri için yeni merkezler açılmasını ve eğitim ve bilgi merkezlerinin sayısının arttırılmasını istedi. Daha sonra Türk çocuklar ve 15 farklı ülkeden 30 çocuk, Uluslararası Çocuk Meclisi toplantısını başlattı. Çocuklar, ‘Barış’ dilerken, Başkan Uysal’la birlikte pasta kesti.

‘Gülen yüzünüzü, parlayan gözlerinizi görmekten çok mutluyuz’

Çocuklara önce Türkçe sonra İngilizce seslenen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ulusal egemenliği, ‘bir ulusun tek kişi iradesiyle değil bütün bireylerin ortak akılıyla yönetilmesi’ olarak açıkladı. Başkan Uysal, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet önderlerimiz 98 yıl önce; meşruiyet, temsiliyet ortamı kurdu. Ülkenin ve insanların geleceği konusunda, 1 kişi değil milletimizin tamamı, ortak karar vermeye başladı. Çok farklı ülkelerden konuklar ağırlıyoruz ama siz farklısınız. Rengarenk kıyafetlerinizle, gülen yüzünüzü, parlayan gözlerinizi görmekten çok mutluyuz. Tüm çocuklarımızla gurur duyuyoruz” dedi.