Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi müjdesini verdiği Millet Bahçeleri projeleri hızlandırıldı. 17 ilde yapılacak 31 Millet Bahçesi projesi hazır durumda olduğu belirtilirken, Samsun’da da eski 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine bir millet bahçesinin yapılması düşünülüyor. Peki Samsunlular, yapılacak olan millet bahçeleriyle ilgili neler düşünüyor? 

İşte sokaktaki vatandaştan millet bahçeleriyle ilgili aldığımız yorumlar: 

YAPILACAK OLANDA HAYIR VARDIR
İsa ÇALIKOĞLU: İnsanların faydalanabileceği, çocukların, gençlerin fayda görebileceği bir şeyse yararlı olacağını düşünüyorum. Yapılacak olanda hayır vardır inşallah hayırlı olur.

SAMSUN SON ZAMANLARDA BÜYÜK GELİŞME GÖSTERDİ
Ümit ALTAY: İyi olacağını düşünüyorum. Samsun son zamanlarda büyük bir gelişme gösterdi, gerek sahili gerekse insanları iyiye doğru gidiyor. İstasyon Mahallesi'nde oturuyorum ben, eskiden sahile belli saatlerde balık tutmaya gidemezdik, şimdi herkes ailesiyle rahatlıkla gidebiliyor. Samsun Karadeniz’in incisi pozisyonunda şuan. Millet bahçelerinin de faydalı olacağını düşünüyorum.

MİLLETE FAYDALI OLACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ YOK
Nuri ANIT: Mutlaka millete faydalı olacağından şüphemiz yok. Önemli olan gereğinden fazla yatırımın yapılmaması. Bu şekilde hizmetlerin yapılmasının insanlara faydalı olacağını düşünüyorum.

SAMSUN'DA OLMASI ÇOK İYİ
İlkin YILDIZ: Bu tür bahçelerin Samsun'da olması iyi bir şey. Hem yeşil alan hem de çocuklarımızın oynayabileceği, vakit geçireceği mekânların varlığı iyi olacaktır. Ben destekliyorum. Hayırlısı olsun.

BUNUN BİR YATIRIM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
Mehmet SERDAR: Dinlenmek, zaman geçirmek isteyen insanlar için iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Çalışmak ve istihdam için fuzuli harcamalar olduğunu düşünüyorum. İnsanların belli aktivitelerini yapacakları geniş yerlere ihtiyaçları var, çok güzel bir düşünce ancak bunun bir yatırım olduğunu düşünmüyorum. Bir istihdam sağlayacağını düşünmüyorum. Gençlerin çoğu işsiz, bu yönde çalışmaların yapılması daha iyi olacaktır.

YEŞİL ALAN YETERİ KADAR VAR
Yaşar OSMAN: Yeşil alan zaten yeteri kadar var. Ben gerekli bir yatırım olduğunu düşünmüyorum. İnsanların iş bulabileceği projelerin yapılması daha yararlı olacaktır.

ÖNCELİKLİ OLARAK İŞ ALANLARININ OLUŞTURULMASI LAZIM
Hasan AKIN: Samsun'da değil zannediyorum ki Türkiye'nin her yerinde böyle bir uygulama var. Yapılan hiçbir işin kötü olmayacağını düşünüyorum ancak öncelikli olarak Türkiye'nin sorunu bahçe yâda park değil buralarda mutlu yaşayabilecek, gezebilecek insanların olması için iş alanlarının oluşturulması lazım. Maalesef iş alanlarımız yok oldu, kapatıldı. Yine de iş alanları oluşturulduğu taktirde bu projelerin faydalı olacağını düşünüyorum.

SAMSUN HALKINA YAKIŞIR FAYDALI BİR PROJE
Bülent ALEMDAR: Samsun'a millet bahçesinin yapılması benim için ve Samsun halkı için faydalı bir projedir. Çocukların veya insanların oturabilecekleri nezih ve daha sakin ve serin bir ortam insanlar için iyi olacaktır. Samsun'da bu tür yerlerin sayısı oldukça az bunların sayısının artırılması iyi olacaktır. Samsun halkına yakışır faydalı bir proje.

ÇEŞİTLİLİK OLDUKÇA AZ
Ali YOLCUER: Samsun halkının hafta sonları gideceği alanların sayısı oldukça az, çeşitlilik oldukça az. Durum böyle olunca millet bahçesinin yapılması Samsun halkı için iyi olacaktır. İnsanların gezeceği yeşil alanların sayısının artırılması olumlu yönde karşılanacak uygulamalardır.

YEŞİL ALANLARIN ARTTIRILMASINI DESTEKLİYORUM
Raif SAKİL: İnsanlara yararlı olacağını düşünüyorum. Herkese faydalı olacak bir uygulama gibi görünüyor. Dinlenmek, gezmek için huzurlu bir ortam sağlanmış olur. Fırsat buldukça bende gitmeye çalışırım. Yeşil alanların artırılmasını destekliyorum.

Röportaj: Mustafa İNAN - Havanur SUBAŞI