Körfez Kent Konseyi, Lezzet Dernekleri Federasyonu’nun ile Bodrum Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından coğrafi işaretli ürünlerin turizme kazandırılması amacıyla düzenlenen ‘Bodrum Gastronomi ve Turizm’ paneline katıldı.

Bodrum’da bulunan özel bir okulda gerçekleştirilen etkinliğe, Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Yağız ve Körfez Belediyesi Halk Ekmek Müdürü Fatma Kandal katılım sağladı. Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayfer Özmen’in moderatörlüğünde başlayan programda gastronomi uzmanı akademisyenler Yrd. Doç Derya Nizam, Yrd. Doç.Tülay Üzümcü, Öğr. Görevlisi Ömür Alyakut, Öğr. Görevlisi Ersin Uğurkan ve Berk Balbay sunumlarını gerçekleştirdi. Yöneticiler ile bir araya gelen heyet, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın selamını ve hediyeleri takdim ettiler.

Etkinliğin ikinci gününde bölgenin etnik değerlerini koruyan nadir köylerinden biri olan Milas’ın, çiçek başlı kadınları olarak anılan Ekiztaş köyünde bölgenin yöresel lezzetleri tanıtılarak, yöreye özgü köy düğünü ve gelin alma etkinliği düzenlendi. Etkinliğin son gününde Gastronomi Uzmanı Berk Balbay tarafından süt atölyesi açılarak, misafirlere doğal yollarla yapılan çeşitli peynirleri anlatıldı. Eski usullere göre yapılan doğal peynirler büyük beğeni topladı.