Erzurum Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı geçtiğimiz hafta Oltu’nun Yukarı Çamlı Mahallesinde meydana gelen orman yangını hakkında yaptığı değerlendirmede; “Yukarı Çamlı Mahallesinde yaşanan orman yangını sırasında kurumumuz ve vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içerisinde takdire şayan bir işbirliğine imza atmışlardır” dedi.

Bölgedeki yangının tamamen kontrol altına alındığını aktaran Erzurum Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, oldukça zor arazi şartlarında çalışıldığını belirterek “Yangını duyar duymaz yardım etmek amacıyla gerek köylülerimiz traktörleriyle ya da yaya olarak gerekse Oltu’dan araçlarıyla vatandaşlarımız yangının olduğu bölgeye geldiler. Herkes elinden geldiğince çalışmalara iştirak etti. 5 gün boyunca yangın tamamen kontrol altına alınıncaya kadar gece gündüz bizimle birlikte bölgede var güçleriyle çalışan, desteklerini esirgemeyen herkese yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Beraberinde Oltu Orman İşletme Müdürü Alptekin Bozkurt Karapür ve Mali İşler Şube Müdürü Hüseyin Karakaya ile birlikte yerel ve ulusal basın temsilcilerini ziyaret eden Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı sonbahara kadar yangın bölgesinin gözetim altında olacağını kaydetti.

Sonbahara kadar yanan ardıç ve çam ağaçlarının bölgeden temizleneceğini ifade eden Bıyıklı, temizlik çalışmalarının ardından bölgenin yeniden ağaçlandırılacağını belirtti.

Büyük bir doğal afetin yaşandığına dikkati çeken Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, yangın söndürme çalışmaları boyunca herhangi bir mal ve can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.