Trabzonlu fındık üreticisi Ali Verep, bin bir güçlükle ürettiği ve TMO’nun Akçaabat ilçesindeki fındık alım merkezine getirdiği 1,5 ton fındığını TMO’ya verememenin üzüntüsünü yaşıyor.

Akçaabat ilçesinin Çilekli köyünden sabah erken saatlerde çıkan ve saat 07.00’da alım merkezine fındığını getiren Verep, öğle saatlerinde sıranın kendisine geldiğini ancak tüm uğraşlarına rağmen fındığını TMO’ya veremediğini söyledi. Verep, “ TMO’ya fındık teslim etmek için TMO’nun Akçaabat fındık alım merkezine sabah saat 07.00’da geldim. Sıram öğlen vaktinde geldi. Fındık tesliminde yapılan expertiz raporuna göre çürük değeri 6 çıktığı için fındığımı alamayacaklarını söylediler. Çürük değeri 5’i geçtikten sonra alamıyorlarmış. Ben de tüm expertiz değerlerini gösterir rapor istediğim halde tarafıma verilmediği gibi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın yapmış olduğu açıklamalar aksine güçlük çıkartılmaya başlandı. Mağdur edildim. Tekrar numune alınarak rapor istediğim halde yapılmadığı gibi, ilk çıkartılan rapor da tarafıma verilmedi” dedi.

Verep, TMO’ya 11 TL’ye veremediği fındığını tüccara 8,5 TL’ye vermek zorunda kalacağı için üzgün olduğunu belirterek “Herkesin fındığını alacağız” sözünün yerine getirilmesini istedi.