Osmanlı Ocakları Genel Merkez Basın Sözcüsü Ertuğrul Kaçel, “Emin Canpolat’ın, Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat hakkında, paralel yapının tesiriyle iftira ve şikayetlerinden dolayı söz konusu şikayet ve iftira üzerine açılan davada bugün karar çıktı. 24,Asliye Ceza Mahkemesi, Kadir Canpolat lehine beraat kararı ile son noktayı koymuştur. Şimdi Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’ın iftira ve tazminat davaları açması bekleniyor” dedi.
Osmanlı Ocakları Genel Merkezi Basın Sözcüsü Ertuğrul Kaçel, Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat hakkında paralel yapının şikayetçi olduğu davada beraat karırı çıktığını açıkladı. Kaçel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’ın paralel yapı ile mücadelesi 2005 yıllarına dayanmaktadır. Her fırsatta Kadir Canpolat’ı ve Osmanlı Ocakları’nı engellemek isteyen paralel yapının, Fuat Avni ve Zaman Gazetesi’nin algı yönetimi ile hedef aldığı aşikardır. Paralel yapı ile Osmanlı Ocakları’nın ve Genel Başkanımız Kadir Canpolat beyefendilerin mücadelesi 17 ve 25 Aralıktan sonra daha da yaygın bir hale gelmiştir. Şöyle ki; Cumhurbaşkanımıza ve milletin iradesine yönelik yapılan kumpasların aynısı, Osmanlı Ocakları Kurucu Genel başkanı Kadir Canpolat’a da yapılmak istendi. Gözünü makam mevkiye dikmemiş, hayatını davaya olan sadakati ve samimiyetiyle geçiren Kurucu Genel Başkan Kadir Canpolat, bir dönem ailesinden güvendiği isme genel başkanlık görevini bırakıp kendisi de Osmanlı Ocakları Teşkilat Başkanlığı görevini üstlenmiş, fedakarca hizmet etmekteydi. Devletimize paralel yapının ilk ters düştüğü anlarda paralel yapı Osmanlı Ocakları’nı ele geçirmek istese de Osmanlı Ocakları kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat buna kardeşine rağmen izin vermedi. Kardeşleri birbirine düşüren fitne güruh paralel yapı, bazı atamalar için teşkilat başkanı Kadir Canpolat’a baskı yapıyordu. Bu durum karşısında paralel yapının kumpas kurduğunu hissedip, direnen Kadir Canpolat’ı, kardeşi Emin Canpolat’a şikayet eden paralel yapı, iki kardeşi birbirine düşürmeyi başardı” ifadelerini kullandı.
“HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN OSMANLI OCAKLARI’NI PARALEL YAPININ KUMPASLARI DURDURAMADI”
Kaçel, açıklamasına şöyle devam etti:
“İsmi Milli iradeye saygı mitingleriyle anılan Osmanlı Ocakları’na paralel yapının sızma çalışmasına engel olan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat ile kardeşi Emin Canpolat’ı karşı karşıya getirmişti. Emin Canpolat, aralarında Abdulhamid Osmanloğlu’nun da bulunduğu gurubun kumpasına yenik düşmüş, kardeşi Kadir Canpolat’a karşı ‘beni bıçakladı, dövdü’ diyerek iftira atıp Osmanlı Ocakları ile ilişkisini kesip, farkında olmadan paralel uzantılı guruplarla Devlet-i Aliye Ocaklarını kurmuştu. Paralel yapı, iki kardeşi birbirine düşürmüş, ameline sinsice ulaşacağını düşünürken, Osmanlı Ocakları ve kurucu genel başkan hakkında karalama kampanyaları başlatıp, Devleti Aliye Ocaklarına, Osmanlı Ocakları il başkanlarını arayarak davet ediyordu. Olmadı; Osmanlı Torunları bu oyuna gelmedi. Her geçen gün büyüyen Osmanlı Ocakları’nı paralel yapının kumpasları durduramadı. Paralel yapının kumpası devam etmiş, Emin Canpolat Devleti Aliye Ocakları’ndan da uzaklaştırılmıştı. Kardeşine ihanet eden Emin Canpolat, ‘Ümmet Ocakları’ diye yeni bir oluşum içine girse de; yine olmadı yine tutmadı. Ümmet Ocakları da işe yaramamış olacak ki bu kez Emin Canpolat, ‘Osmanlı Ocakları 1453’ diye Osmanlı Ocakları’na paralel bir dernek kurmaya çalışsa da yine başarılı olamadığı görülmüştür. Devleti Aliye Ocakları kurulurken yeni bir derneğin reklamını yapmak ve üyeleri yeni derneğe ve kendine yöneltmek isteyen Emin Canpolat’ın, Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat hakkında, paralel yapının tesiriyle iftira ve şikayetlerinden dolayı söz konusu şikayet ve iftira üzerine açılan davada bugün karar çıktı. 24,Asliye Ceza Mahkemesi, Kadir Canpolat lehine beraat kararı ile son noktayı koymuştur. Şimdi Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’ın iftira ve tazminat davaları açması bekleniyor.”