İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) 3 Ekim’de "Vefakar Annenin Yardım Çığlığı" başlığıyla geçtiği haber, ses getirdi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, her gün annesi tarafından ödünç aldıkları akülü arabayla okula götürülüp, getirilen doğuştan engelli Mustafa Koçak’ın servis sorununu çözdü.

Doğuştan bedensel engelli oğlunu ilk ve ortaokula tekerlekli sandalye ile liseye de ödünç aldıkları akülü sandalyeyle her gün götürüp getiren, oğlu okuldayken kendisi de okulda bekleyen 3 çocuk annesi Fatma Koçak, kış öncesi yetkililerden servis desteği beklemişti. Servisçilerden ve başvurdukları yetkililerden bir sonuç alamayan anne, yokuşların da olduğu yolda her gün yaklaşık 5 kilometre gidip gelerek çocuğunu okutmaya çalışıyordu. Çukurova Mahallesi’ndeki evlerinden Akbelen Mahallesi’nde bulunan Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kadar oğlunu getiren anne, okulda okuyan öğrencilerin de, öğretmenlerin de takdirini toplamıştı. İhlas Haber Ajansı da 3 Ekim’de Mustafa’nın servis sorununu çözmek amacıyla "Vefakar Annenin Yardım Çığlığı" başlığıyla haber geçti. Bunun üzerine birçok yerden Mustafa için yardım destekleri gelirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorunu çözmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde engelli Mustafa ve vefakar annesinin servis sorunu çözüme kavuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas, servis taşımacılarıyla görüşüp, konuyu çözüme ulaştırarak öğrencinin özel servis tarafından okula erişiminin yapılmasını sağladı. Öğrenci ve ailesi ile yakından ilgilenen Koca ve Badas, servis sorununun çözülmesinden mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Koca ve Badas, kendilerinin her zaman öğrenci ve ailesinin yanında olduklarını, konuyla ilgilenen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.