AĞRI (İHA) – Ağrı’nın Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay, yaklaşık 10 yıldır atıl durumda olan kayak tesislerini halkın istifadesine sunmak için çalışmalara başlandığı müjdesini verdi.
Karşıyaka ve Fatih mahalle sakinleriyle yapılan kahvaltılı sohbette konuşan Belediye Başkanı Sebahattin Sarı Sarı, “Bu sezon Eleşkirt’in içme suyu ve kanalizasyon sistemi sil baştan yenilecek. Kaşasor Deresi’ndeki maden suyu havzasında mesire alanı kurularak insanların orada hoşça vakit geçirmeleri sağlanacak. Hayırsever işadamlarımızdan Nimetullah Kaya tarafından 4 minareli bir cami ve çevresi de Bayrampaşa Belediyesi tarafından park olarak tanzim edilecek. Eski ortaokulun oraya Kültür Sarayı, gene bizim önereceğimiz bir yere öğretmenevi inşa edilecek. Bu inşaata da eski belediye başkanlarından Ali Aral’ın kardeşi Mahmut Aral ve Cemalettin Öztürk sponsor olacaklar. Ayrıca Nimetullah Kaya bu inşaata da 300 bin lira katkı sağlayacak. Sizlerden ricam, vatandaş olarak elinizden gelen desteği verin. Mesela su israfına son vererek bu desteği başlatabilirsiniz” dedi.
Eleşkirt Belediyesi Taziye Evi’nde yapılan sohbette İlçe Kaymakamı Okay, bölgesinde hızla gelişen bir Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olan ülkelerin buraları karıştırmak için yerli işbirlikçilerle harekete geçtiğini söyleyerek, Eleşkirt halkından bu süreçte özellikle dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yaptı.
Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Mehmet Büyükhan, İlçe Emniyet Amiri Ogün Erci, ardından esnaf ziyaretlerine çıkarak vatandaşlarla sohbet ettiler.