Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan gaziyi evinde ziyaret etti.
Bakan Yılmaz, Sivas temasları kapsamında, 22 Mart’ta Hakkari Yüksekova’da çıkan çatışma sonucu yaralanan ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gördükten sonra memleketi Sivas’a gelen Jandarma Uzman Çavuş Murat Kaya’yı (27) Seyrantepe Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti.
Yılmaz, evli ve bir çocuk babası Kaya’ya geçmiş olsun dileklerini iletti. GATA’yı ziyaret ettiğini ve orada tedavi gören asker ve polislerin moralinin yerinde olduğunu aktaran Yılmaz, neye ihtiyaçları varsa gidermeye hazır olduklarını söyledi. Yılmaz, ziyarette Kaya’nın kardeşlerine ve 1 yaşındaki oğlu Ahmet Hamza’ya çeşitli hediyeler verdi.
Gazi Kaya dimdik ve kararlılıkla yollarına devam edeceklerini dile getirerek, "Bizde psikolojik sarsıntıya uğramak yok. Şehit de versek gazi de olsak hedefimiz belli. Ülkemize zarar vermek isteyen terör örgütü mensuplarına karşı mücadeleye devam etmeye hazırız" diye konuştu.
Ziyarete Vali Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selim Dursun, Habip Soluk, İl Jandarma Komutanı Bektaş Aslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve Belediye Başkanı Sami Aydın katıldı.